Socker vs sötningsmedel

Jag fick en fråga här i bloggen angående mina 66 dagar utan socker. (Snart tre veckor nu!) Den var om jag inte räknade sötningsmedel som socker, det triggar ju sötsuget. Och nej. För mig har jag inte satt några förbud för mig själv när det kommer till sötningsmedel som cola zero och sockerfritt godis. En av anledningarna till att jag gör detta är för att SLUTA äta godis i tid och otid. Jag är en sån som sällan eller aldrig tackar nej till en liten bulle.

IMG_2716

Jag åt inga mängder godis, men ofta nåt litet varje dag (kväll!). Nu ville jag testa 66 dagar utan och japp, jag dricker cola zero. Jag äter sockerfritt godis. Jag är inte stenhård när de kommer till sånt här med mat och sånt. Med ett förflutet med lite skeva tankar och förhållningssätt till det här med kalorier är jag noga med att inte bli besatt. Jag vill hålla det på en sund och bra nivå. Att skapa för strikta förbud har aldrig varit bra för mig och mitt psyke. Jag tycker att det fungerar bra utan godis. Jag borde inte kalla det ”66 dagar utan socker”, för jag förstår att det kan vara vilseledande. Jag kan kalla det 66 dagar utan smågodis. Och glass. Och bullar. Och kakor. Jag äter frukt och i det är det ju socker. Men som sagt. Jag ville bryta mitt mönster av att äta godis kl 15 och i soffan när barnen somnat. Och hittills går det riktigt bra. 

IMG_2333

En sockerfri kaka som A gjorde när jag var där. De här ska jag nog baka i helgen. Det är flingsalt på, så gott! Nu ska jag krypa ner i sängen nära Alice och Philip. Båda somnade i min säng och de får faktiskt sova kvar. Bästa jag vet att somna till deras små snusningar. 

 

 

 1. AK skriver:

  Snark. Om du inte äter några mängder godis – är det då hela världen? Omskrivning av att du vill gå ner i vikt. Säg som det är bara istället för att gömma dig bakom att du ”måste få bukt med ditt sockerberoende” 😕

 2. Anne skriver:

  Hej! Jag hänger med er på 66 dagar utan godis! Dricker cola zero men inget godis eller liknande för att bli av med beteendet att äta i soffan varje kväll.

 3. Sabina skriver:

  Om du bara vill sluta med godis! Bestäm dig för att sluta! Drick ett glas vatten när du blir sötsugen! Många misstar törst gör sötsug! Skulle aldrig börja med sötningsmedel istället! Det är inte bra för hälsan med kemiska produkter tror jag!

  1. anna skriver:

   Hej! Pluggar kemi och skriver just nu en uppsats om aspartam. Ja – aspartam är kemiskt framställt, men nej det är inte farligare för det då den kemiska strukturen är precis som vilket annat protein vi äter. Än så länge har vi inte kunnat säga att aspartam är farligt heller, så ät på skulle jag säga! Aspartam skulle möjligen kunna bli liiiiite dåligt om man dricker 20 liter cola zero på en dag…. hehe

 4. Mia skriver:

  Allas sötsug triggas inte av sötningsmedel, det är väldigt inviduellt. Äter Lchf och för mig funkar bara att ta bort allt socker dvs det dolda med. Då försvinner mitt sötsug, jag kan ibland ta en colazero el baka något med steviasöting el dyl. Detta är inget som triggar mitt sötsug. Så tycker du gör helt rätt Angelica!

 5. Sofis skriver:

  Haha du säger ju emot dig själv jättemycket? Ditt problem är att du äter socker i tid och otid och det vill du bli av med, men så äter du sockerfritt godis istället???? Det är ju exakt samma sak…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..