ANNONS

Socker vs sötningsmedel

/

Jag fick en fråga här i bloggen angående mina 66 dagar utan socker. (Snart tre veckor nu!) Den var om jag inte räknade sötningsmedel som socker, det triggar ju sötsuget. Och nej. För mig har jag inte satt några förbud för mig själv när det kommer till sötningsmedel som cola zero och sockerfritt godis. En av anledningarna till att jag gör detta är för att SLUTA äta godis i tid och otid. Jag är en sån som sällan eller aldrig tackar nej till en liten bulle.

IMG_2716

Jag åt inga mängder godis, men ofta nåt litet varje dag (kväll!). Nu ville jag testa 66 dagar utan och japp, jag dricker cola zero. Jag äter sockerfritt godis. Jag är inte stenhård när de kommer till sånt här med mat och sånt. Med ett förflutet med lite skeva tankar och förhållningssätt till det här med kalorier är jag noga med att inte bli besatt. Jag vill hålla det på en sund och bra nivå. Att skapa för strikta förbud har aldrig varit bra för mig och mitt psyke. Jag tycker att det fungerar bra utan godis. Jag borde inte kalla det ”66 dagar utan socker”, för jag förstår att det kan vara vilseledande. Jag kan kalla det 66 dagar utan smågodis. Och glass. Och bullar. Och kakor. Jag äter frukt och i det är det ju socker. Men som sagt. Jag ville bryta mitt mönster av att äta godis kl 15 och i soffan när barnen somnat. Och hittills går det riktigt bra. 

IMG_2333

En sockerfri kaka som A gjorde när jag var där. De här ska jag nog baka i helgen. Det är flingsalt på, så gott! Nu ska jag krypa ner i sängen nära Alice och Philip. Båda somnade i min säng och de får faktiskt sova kvar. Bästa jag vet att somna till deras små snusningar. 

17
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00