När fredagsmys blir fredagskaos

Ni vet när man har en bild av hur någonting ska bli, så blir det precis tvärt om. Allt började så bra. Jag hämtade två glada barn på förskolan och vi åkte ner till mataffären. Eller hataffären som jag nu kallar den. Att handla med barn tillhör inte mina favoritsysslor om jag ska vara helt ärlig med er. Och det är ju jag i den här bloggen. Jag vill inte hänga ut ett speciellt barn, men vi kan ju säga att en av barnen tappade det inne i hataffären. Och skrek, och skrek och skrek. Då preppade jag ändå med en banan inne i affären för att hålla blodsockret uppe. Jag förstår inte varför bananerna bara är gratis till barnen. Det borde gälla mamma och pappa också. För att undvika svimningar.

Jag avskyr när folk stirrar på en när ena barnet är på dåligt humör. Det känns som alla glor och bedömer hur man är som mamma. På den lilla, korta stunden (som känns det minst 45 min) hinner det rinna en och annan svettdroppe. Det här barnen som jag hade med mig i affären vägrade lägga upp sin kexhoklad på bandet. Bara vägrade. Och skrek. Och skrek. Och jag svettades och försökte muta. Hota. Resonera. Det gick inte. Och jag lyckas alltid med konsten att handla liiite för mycket. Tre plastpåsar och en halvtrasig papperspåse senare muttrar jag ”Gud vad dyrt det blev” och Alice ropar högt ”Har du INGA PEEEENGAR mamma?”. Hehe…. hehehe…. heheheh.

Nämen hörrni. Nu blir det fredagsmys för hela slanten. Bästa fredagarna är med båda barnen i soffan, nära nära. Barnet som inte var så bra humör ligger redan i soffan och tittar på en film. Och har bett om ursäkt. Bra så. Låt första helgen i mars börja. Hoppas att ni har haft en lugnare, mindre kaosartad start på er helg.

 1. När jag handlar med mitt barn brukar jag alltid ta en självscanner i början, skanna in ett kg banan och någon god bulle och sedan fikar vi loss medan vi handlar. Vi kommer fram till kassan med betydligt mindre mat än vad som finns i scannern och en hel del öppna förpackningar. 😂 Men annars slutar det med att både jag och barnet gråter lol, att kombinera handling och fika är min viktigaste överlevnadsstrategi. 😅

  1. Mary skriver:

   Världens smartaste tips ju! Jag tycker sen att det är ok att det flippar i affären då och då. Alla är ju trötta efter förskola och en arbetsdag, det är svårt för alla att hålla ihop det i en sådan situation, speciellt en fredag.

  1. Amanda skriver:

   Fast det är ju inte tillåtet så ett väldigt dåligt tips. Sålänge du inte betalat för maten så tillhör den inte dig och räknas som stöld.

 2. C skriver:

  Haha igenkänning! Min pojk har dessutom som rutin att flippa totalt när vi ska klä på oss och gå hem från förskolan. Bara lägger sig och skriker och är slajm när man ska försöka klä på. Och så vet man att alla pedagoger hör och ser hur man hanterar situationen. Egentligen vill jag bara muta med russin (som jag gör ibland hemma 🙈) men vågar inte för att jag tänker att dom ska tycka jag är dålig..

 3. Sara skriver:

  Håller med om andras blickar. Varför står man o stirrar i en sån situation. Känns bara som ren skadeglädje.

 4. Känner med dig, och känner igen mig! Ofta tycker jag att det är andra vuxnas blickar man lider av mest, inte sina egna barns utbrott. Olika barn har olika mycket aggression i kroppen och trotsåldern är mer intensiv för vissa barn. Nu har jag såklart ingen aning om hur dina barn är, men ett av mina har mycket aggression i sin lilla kropp som ibland tar sig uttryck på opassande sätt = mycket stressigt för mamman. Inbillar mig att vissa föräldrar som råkat få lugna barn tror att det beror på deras egen brillianta uppfostran och att de ser på bråkiga barn som ett resultat av dålig föräldraskap. När man har flera barn med olika temperament förstår man lättare att barn föds med helt olika personligheter. Kämpa på, är säker på att du är en fantastisk mamma! Och, att ”bråkiga” barn kommer drar nytta av sin envishet och beslutsamhet i framtiden ♥️

 5. Emma skriver:

  Det är helt ok att du som vuxen tar en banan i affären ibland också. Så sa de till mig en gång på maxi när jag blev yr och behövde sätta mig. Numera tar jag alltid en banan om jag känner att blodsockret är på väg ner!

  1. Alex skriver:

   Men va verkligen inte. Då får man väl köpa en banan. Du kan ju inte tala för alla butiker för att just din sagt ok.

   1. Katten skriver:

    Hon menar nog att hon tar en banan från det där lilla fatet på fot där det står att barn kan ta en frukt (brukar ju vara frukt som tappat sitt utseende). Klart man inte äter en banan ur disken bara för att man är hungrig, då får man ju väga och skriva ut en etikett så man kan betala för den i kassan haha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..