Första året utan pigmentfläckar

Jag har jobbat aktivt med min hud och min hudvårdsrutin för att bli av med mina pigmentfläckar. Innan jag var gravid första gången fick jag fräknar när jag var i solen, men inte mörka fläckar i ansiktet. Alice föddes mitt i sommaren 2014 och då fick jag fläckar under ögonen och lite över överläppen. När jag var gravid med Philip, som föddes i september fick jag ännu mörkare pigment på överläppen och runt munnen. Jag fick även fläckar i pannan. Det senaste halvåret har jag använt produkter som jag tycker har hjälpt. Jag har använt produkter från Dermaceutic som är mot just pigmentfläckar.

Det har sin charm med prickar och fläckar, men jag gillar det till en viss gräns. Jag tycker att fräknarna i på nosen gärna får dyka upp när solen kommer, men jag uppskattar inte när jag blir alldeles brun runt munnen.

Men det är dubbelt det där, för jag älskar solen och jag älskar att vara brun. Om bara en månad åker jag och Nicklas till Cypern i en vecka. Jag planerar att vara riktigt noga med solskyddet så att det här förhoppningsvis blir första sommaren utan pigmentfläckar. Jag har ingen lust att lägga massa dyra pengar (och tid!) på att behandla bort dessa. För om man är i solen igen så kommer de tillbaka. Jag får helt enkelt undvika solen och när jag är i solen får jag använda solskydd. Vi får se hur bra det går…

  1. Lena skriver:

    Vilka produkter använde du? Jag har själv pigmentförändningar som flammar upp av solen trots spf, keps och mest skugga och sen bleknar de under höst och vinter men de försvinner aldrig helt dessvärre.

  2. Karin skriver:

    Pigmentfläckar är tyvärr extremt svåra att göra nåt åt när de väl dykt upp. Skydda dig så får du kanske inte fler iallafall

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..