Pirrigt att få visa barnen nya boendet

Igår fick vi tillträde till lägenheten och det var pirrigt att åka dit med barnen. Jag tänkte att det egentligen inte var optimalt. Måndag efter förskolan brukar båda vara riktigt trötta, och mycket riktigt somnade Philip i bilen på vägen dit. Men de studsade in i lägenheten och ville direkt se sitt rum. De kommer att dela rum och jag hoppas och tror att det kommer att bli bra. Jag har beställt en familjesäng från Mio som jag tror blir perfekt. Alice ska sova uppe och Philip nere.

Jag kände att det var viktigt att Philips del var större så att även jag kan sova där med honom. Han kommer ofta in till mig på natten (om han inte sover där från början) och jag vill att han ska känna sig trygg. Det kommer inte att funka att ha fyra barn i vår säng, det blir alldeles för trångt. Så om Philip kommer in kan jag gå in i deras rum med honom.

IMG_4544

När Alice hade kollat på deras rum sa hon ”Kan vi gå upp en våning nu och kolla?”. Gulle. Hon är ju så van vid två våningar. Hos mormor är det två våningar, hos moster är det två våningar, hos pappa två och hos morfar Acko tre våningar. Men hon förstod snabbt att så inte var fallet nu. Att vi bor i en lägenhet med ett plan. Jag har så dubbla känslor inför det här med lägenhet. Jag kommer sakna att ha en tomt där barnen kan leka och bada. Men jag kommer inte att sakna att känna stress över att klippa gräsmattan. 

IMG_4550

Vi väntade på Nicklas och Alice och Philip gömde sig i min och Nickes garderob. ”Vi skrämmer honom” sa Alice och fnissade. Så mycket bus i de här två aporna. 

IMG_4538
När man kommer in i lägenheten möts man av det här fönstret, det är fint med ljusinsläppet. Jag tänker att vi tar bort plasten och ställer någon grön växt där istället. Ikväll när barnen hade somnat gick jag upp till mig och fortsatte packa. Jag inser att det kommer bli riktigt trångt med alla saker och kläder.

Jag kommer inte hinna rensa allt nu, men det finns ju tid även sen. Jag tänkte försöka hitta någonstans att skänka massa barnkläder som Alice och Philip vuxit ut. Till en kvinnojour eller ensamkommande flyktingbarn. Har ni något tips får ni gärna kommentera. Jag har tidigare skänkt massor till en kvinnojour här i Åkersberga. Det känns bra när kläder och saker kan komma till användning.

 1. H skriver:

  Ibland får man intryck av att du tror att dina barn är vuxna. Ingen av dem är över fem och du är ”pirrig” vad de kan tänkas tycka om din och din pojkväns nya boende. Lite väl höga krav på så små barn tycker jag nog.

  1. Hanna skriver:

   Vilken tråkig kommentar.
   Alice och Philip fyller ju ändå 5 och 4 år, det är väl klart dom kan tycka det är spännande med ett nytt boende? Du får det att låta som att de är bebisar och är helt clueless?

  1. Märklig kommentar. Det är inte bara Angelicas och hennes pojkväns nya boende. Det är också barnens nya boende!! I den åldern förstår man gott och väl att man ska lämna sitt hus och flytta, även om man inte förstår allt bad det innebär. Klart man som förälder är pirrig på vad barnen ska tycka om SITT nya HEM.

  1. Verkligen en tråkig kommentar. Varför skulle hon inte kunna få vara pirrig och varför skulle inte barnen kunna tycka att det är spännande? Vår grabb är fem och vi har precis flyttat och han tyckte det var superhärlig med nytt hus och vet precis vad det innebär. Som Hanna skriver, de är ju inga bebisar.

 2. Erika skriver:

  Hej! Måste tipsa om sidan Sellpy om man vill bli av med saker snabbt och smidigt utan att känna att man tar nödraketen och kastar (som jag ofta gör). På Sellpy beställer du hem stora påsar som du lägger i kläder, leksaker, hemprylar som du vill bli av med. Sedan hämtar de påsarna utanför din dörr, fotar grejerna och säljer dem åt dig! Utan att du behöver göra nåt av det där tråkiga! Sen kan du plocka ut det du sålt för i pengar eller köpa saker på Sellpy 😍🙌 Jag har precis fått hem mina tre påsar nu och är så lättad över hur mycket man får iväg! Lycka till med flytt!

  1. Och jag bill snarare varna för sellpy. Iaf om man vill få ut pengar, att de hämtar grejer verkar bra. Jag har sett massor av Sellpy-annonser och det är alltid dåliga bilder på väldigt skrynkliga plagg. Väldigt ofördelaktiga bilder!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..