ANNONS

Som barn var inte grönsaker viktigt

/

Veckans avsnitt av Tvillingpodden är som vanligt en blandning mellan högt och lågt. Jag var tvungen att ta en veckas paus, på grund av flytten. Det blev en sak för mycket som bara inte gick att hinna med. Men idag släppte vi alltså ett nytt avsnitt som innehåller en hel del skratt. Mamma och vår låtsaspappa sjunger en duett tillsammans (om inte Jessica klippt bort det!), vi pratar om barndomen och tallriksmodellen.

LYSSNA PÅ AVSNITTET HÄR! 

tvillingpodden_bild

Vi frågar Acko (vår låtsaspappa) varför vi inte åt grönsaker som barn. Och svaret var att vi inte ville. Vi vägrade. Vi åt några skivor gurka på sin höjd. Eller lite tomat med aromat på. Jag undrade om inte tallriksmodellen fanns då, och det gjorde den. Men det var inte alls samma fokus på nyttigheter då som nu.

fc1d5818baceb9e3f1af1371c371f025

Visst åt vi jordgubbar på sommaren (älskade att vara på självplock) och en banan här och där. Men det var liksom inte mer än så. Inga superbär, smoothies eller berry bowls. Det blev ju människa av mig i alla fall, trots för lite intag av vitaminer och antioxidanter. 

378578e7f858bcaf3a11f95d36bf56c1
Jag och Jessica är uppväxta på oboy, skogaholmslimpa och halvfabrikat. Jag menar verkligen inte att tala illa om mina föräldrar, för de gjorde så gott de kunde. Men det är andra tider nu och det är skönt och bra. Alice åt precis en hel bukett broccoli till middagen. Och vi försöker äta en del vegetariskt, även om vi i perioder fastnar i korv-träsket.

Någon som känner igen sig när det kommer till oboy och bröd? Är ni också uppväxta på det? Kommentera gärna!

18
74

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00