Min rädsla, mina känslor

Tack för alla peppiga och fina kommentarer, både här och på instagram. Jag vet att vissa säkert suckar högt när de läste mitt förra inlägg och tänker ”Men guuud, måste hon vara så dramatisk hela tiden?”. Jag funderade länge på om jag skulle skriva nåt om provtagningarna här i bloggen. Eller om jag skulle lämna det utanför. Men sen kände jag att jag ville dela med mig. Och det visar sig ju att det finns fler som jag, som också behövt gå i ovisshet. Och det är skönt att få känna att man inte är ensam. Jag är en människa med mycket känslor. Jag är en orolig person, har alltid varit och kommer förmodligen alltid att vara. Som barn hade jag svårt att somna, svårt att sova borta hos kompisar, jag gillade inte att prova nya maträtter och jag kände mig rätt ofta blyg i nya sammanhang.

IMG_4857

Jag har accepterat att det här är den människan jag är. Och jag vet att man ska tänka positiva tankar. Och inte måla fan på väggen. Men just nu är jag så satans orolig att det liksom inte går att säga till tankarna att sluta tänka. Hur gärna jag än vill. För tro mig, det är skitjobbigt att gå runt och tänka på cancer. Och cancer är ett sånt ord som slår olika hårt. Jag som haft flera nära och kära som gått bort i just cancer mår riktigt dåligt att behöva ta in det ordet när det handlar om mig. Och jag hoppas och tror, att det inte är någon fara med mig. Att detta rör sig om någonting helt annat. Men så länge jag inte vet så ekar läkarens ord ”Jag vill utesluta tarmcancer”.

  1. Klart man blir orolig!!! Det hade vem som helst blivit om man fått höra ordet cancer. Även om det säkert inte är någon fara, tänker på dig <3

  2. Clara skriver:

    Du har helt rätt till dina känslor och tankar! Jag är precis som du och man ska inte behöva be om ursäkt för hur man är. Min pappa genomgick samma utredning för något år sedan, han är själv läkare så han var ju väl medveten om innebörden av proverna. Tack och lov var det ”bara” allvarlig IBS. Håller tummar och tår för dig!

  3. Emma skriver:

    Jag har mycket magproblem och har fått diagnosen ibs. Men varje gång jag är på toa måste jag kolla att inget blod är med i avföringen eller att jag tappar vikt snabbt för då är det risk för just cancer och måste snabbt höra av mig. Går konstant med oro för min mage är bra 1 dag av 7 på en vecka 😔

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..