Ångest, hur jag än vrider och vänder på det

Jag försöker att tänka på annat än läkarens ekande ord ”Jag vill att vi utesluter tarmcancer” men det är lättare sagt än gjort. Jag är glad att jag har barnen här, för de gör det hela lättare. Med två barn, båda under fem år, krävs det att jag är med och är uppmärksam hela tiden. Fullt fokus på de små. När de är vakna finns inte tid att älta och mala cancertankar i hjärnan. Inte heller finns tiden att googla. Skönt så. För jag har en hatkärlek när det kommer till google. Jag har så många frågor, men så få svar. Och det är intressant att läsa, men egentligen onödigt eftersom jag inte vet om svaren gäller mig.

IMG_5090

Så båda barnen har fort somnat kommer ångesten, hur jag än vrider och vänder på det. Och offerkoftan. Den där vidriga, grå och blöta som sitter sjukt osmickrande på. Det är ju inte ens säkert att jag är allvarligt sjuk. Ändå tycker jag synd om mig själv. Att jag haft min beskärda del av det tuffa ett tag framöver. Och sen maler de dumma tankarna. Och ångesten. Men jag är övertygad om att de kommer att lösa sig. Vad än provsvaren visar kommer det att bli bra, det känner jag på mig. Men just nu är det svårt att vara positiv. Just nu vill jag bara snabbspola tiden och få veta. Är jag frisk eller är jag sjuk.

 

 1. Hej fina Angelica!
  Jag lyssnade på er cancer? podd idag, lite sent jag vet men håller på att lyssna ikapp, men det som jag först tänker på när du förklarar dina symptom är allergi. ALLT stämmer in på en allergi. Jag skulle be läkaren att ta ett prov på antingen mjölk eller glutenintolerans till att börja med. Och skriv gärna en dagbok över vad du äter och när du får problem med magen.

  Hoppas du får må bättre snart! ❤️

 2. Jojje skriver:

  Efter att ha lyssnat på senaste poddavsnittet där du beskriver din trötthet och dåliga värden så måste jag bara skriva att för mig låter det som att det kan röra sig om utmattningssyndrom. Innan jag gick in i väggen fick jag problem med magen och den svullnade upp som en ballong titt som tätt. Jag var extremt trött, kissade på mig om jag ex var på väg hem och var jättekissnödig. Jag hade massor andra konstiga symptom också och en dag bröt jag ihop och verkligen gick in i väggen. Men jag är ingen doktor, bara vill berätta min uppfattning. Kram till dig och lycka till ✨

 3. Jenny skriver:

  Tröttheten du pratar om i podden beror säkert på järnbristen. Googla det istället för cancer, om du nu måste googla 😉 Det tar månader att fylla på depåerna med järntabletter. Till slut fick jag ferinject, ett slags järninjektion. Det ger effekt nästan direkt!

 4. A skriver:

  Har själv samma ångest. Var till husläkaren med en knöl i bröstet, liten är den men den finns. Hon sa att inga varningsklockor ringer men den ska ändå kollas. Väntar på tid för mammografi. Säkert ingenting men tänk om. Är så jävla rädd

 5. Yes skriver:

  Hej!
  Som jag förstått när en lämnar prover så ringer de ju oftast på en gång om det är något som behöver behandlas direkt. Så lång väntan på svar är jobbigt, men nästan alltid ett gott tecken. Men beror såklart på hur lång tid proverna tar att analysera också, jag är ingen biomedicinare så vet inte med detta såklart.
  Håller tummarna för dig iallafall!

  1. Maria skriver:

   Att lämna avföringsprover visar ju eg bara om det finns blod i provet.
   Det säger ingenting om att det är cancer eller ej.
   Då krävs en coloskopi dvs man går in i tjocktarmen och tittar och kan även ta vävnadsprover om man önskar. Det är från sådana vävnadsprover dvs celler man sen kan identifiera ev cancerceller.
   Så, både blodprover och avföringsprover är en början i en utredning, då man har så pass ospecifika symtom som trötthet och järnbrist är.
   Desssa symtom kan ju vara en signal om allt från utmattning, stora mensblöbingar, dåligt upptag av just ett vitamin – B12- vilket är superviktigt för att få upp järnvätdet.
   Tex så behöver personer äta just B12 om man gjort en gastric- bypass.
   Till exempel.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..