I annonssamarbete med KNORR

Ett enkelt sätt att få in vegetarisk mat till barnen

Detta inlägg i samarbete med Knorr

Ni som läst bloggen länge vet att jag inte är någon mästerkock. Jag har dessutom ganska dålig fantasi när det kommer till nya maträtter, speciellt när det handlar om mat till barnen. Nu när vi är sex personer i familjen, varav ett av barnen nästan uteslutande äter vego är det extra viktigt att byta ut köttet mot vegetariska alternativ. Det är också viktigt för oss att visa barnen att vi måste leva mer hållbart. Vi behöver verkligen tänka på miljön och på att inte äta djur veckans alla dagar.

Jag gör ett samarbete med Knorr där jag har fått möjlighet att testa deras tre vegetariska måltidslösningar. De jag har testat är Vego Chili sin Carne, Vego balls in tomato sauce och Vego bites in curry sauce. När jag lagar mat vill jag att det ska gå snabbt (hello hell hour efter förskolan!), vara hälsosamt och helst inte innehålla kött. I alla fall inte alla dagar i veckan. Därför känns det roligt att Knorr verkligen satsar på att göra det enklare att göra hållbara val och är i framkant när det kommer till snabba, enkla och goda vegetariska rätter för hela familjen.

IMG_5436

Dessa tre från Knorr hittar du i kyldisken bland andra vegetariska alternativ. De går supersnabbt att slänga ner i en kastrull eller mikro och värma på för att sedan servera med valfritt tillbehör. Då har du har middagen klar på mindre än 20 minuter. Alla varianter är dessutom fria från artificiella smakförstärkare, konstgjorda färgämnen och tillsatta konserveringsmedel. Men det betyder inte att de är smaklösa, nix. Alla tre har väldigt god smak, även om jag gärna kryddar med extra chili flakes. Det gör jag typ på all mat jag äter.

IMG_5448

Vego Balls in Tomato Sauce gick hem hos oss alla tre. Knorr rekommenderar att äta rätten med pasta men jag tycker att det även är gott till ris.

IMG_5485

Eftersom ett av Nicklas barn är vegetarian brukar vi köra olika alternativ till vår fredagstacos. Vi gör både köttfärs med tacokrydda och sojafärs. Jag tänker att alla vi ska testa Vego chili sin carne nästa gång. Tänk en god guacemole till den, mums!

IMG_5469
Jag tycker att Alice blir mer och mer lik mig för varje vecka som går. Det är dessutom så mycket bus på den här lilla munken.

IMG_5453
Ett sätt att få i mina kids mer grönsaker till varje måltid är att skära gurkor och morötter i stavar och sätta i små glas eller koppar. Det går alltid hem hos Flippen och Alice.

IMG_5441

Knorr har även släppt ett gäng andra vegetariska produkter nyligen. Jag vill passa på att tipsa er om Knorrs nya Veggie Snacks. De passar perfekt som ett mellanmål, eller som ett tillbehör till något proteinrikt. De har dessutom en vegetarisk ärtsoppa, för den som gillar ärtsoppa, men vill skippa fläsk i. Knorr har även kommit med två stycken veganska fonder.

IMG_5493

Vill du också testa en vegetarisk måltidslösning får du nu välja en valfri smak utan kostnad om du handlar för 500 kr på Coop (+ fri frakt) med koden alvego.

 

 

 1. Nja… tummen ner för halvfabrikat.

 2. Maria skriver:

  Känner att dessa halvfabrikat är värdelösa rent ekonomiskt men ffa inge bra mat för barn.
  Då kan man ju lika gärna steka köttfärs, lök, tomatkross och vita bönor. Inte svårt eller speciellt tidskrävande, men mycket bättre för näringsinnehåll och plånbok.

  1. Gerda skriver:

   Inte Angelicas plånbok tydligen…men heller med..så svårt är det inte att laga mat från grunden!

  1. Precis min dotter är vegan jag försöker laga det mesta från grunden. Halvfabrikat är inget bra alternativ oavsett om man är vego eller inte. varför ska man äta halvfabrikat bara för att man är vego ?

 3. Marie skriver:

  Gäller väll endast på coop.se dvs cooponline? Isåfall bör du skriva det så inte alla kommer in i butikerna o tror att det är där de löser in koden mvh en Coop anställd 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..