Jag har fått provsvaren

Det är inte min mening att hålla er på halster med mina provsvar. Jag har bara inte funnit tiden att logga in här. Jag hade med mig mamma till läkaren igår, det var ett bra beslut. För jag känner själv att det är svårt att förstå allt. Hon ställde raka och bra frågor och fick helt okej svar. Jag har inte tarmcancer. Eller. Proverna som jag tog för att testa om jag hade spår av blod i avföringen visade negativt. Jag har heller inte diabetes eller problem med sköldkörteln. Men nu väntar fler undersökningar. Dels ska jag röntga njurarna. Sen ska jag kanske göra en gastroskopi. Jag har ont i magen lite för ofta för att läkaren ska släppa iväg mig. Jag ska även lämna prov och se om jag är glutenallergisk. Heter det så? Jag tror faktiskt inte att det är så, då borde jag må sämre tänker jag.

IMG_6670

Så himla skönt att kunna pusta ut. Jag berättade aldrig för er att jag fick ett mail på 1177 när jag var på Cypern. Det var mitt livs värsta 20 minuter tror jag. Eller jag har såklart varit med om värre, men det var fruktansvärt. Det plingade till i mobilen att jag hade en notis från 1177. Och när jag läste det som stod från läkaren stannade hjärtat. ”Jag har försökt ringa dig flera gånger, men får inget svar. Jag kommer nu att posta dina provresultat”.

Läkaren skulle bara ringa om det var nåt. Om proverna visade nåt allvarligt. Jag började skaka och försökte ringa upp. Jag fick en telefontid 20 minuter senare och den stunden var som sagt vidrig. Jag satt och tittade ut över havet och tänkte ”nu är det kört!”. Trots att jag vet att man ska försöka tänka positiva tankar. När läkaren sen ringde och sa ”Dina prover var negativa” började jag gråta av lättnad. Så himla skönt. 

IMG_6665

Det är skönt att läkaren tar mina magproblem på allvar, men det är också jobbigt att hela tiden vänta på nya provsvar. Han skulle även kolla om det är så att jag har någon bakterie i magen. Känner mig som ett fall för Dr House. Nu väntar det tacos-fredag här hemma i lägenheten. Sen lär jag somna i soffan, jag känner mig hängig och febrig. Hoppas att ni haft en fin dag!

  1. Jag hade så sjukt ont i magen förut(fick åka in akut 3 gånger) och gjorde massvis med tester och prover. Allt var negativt. Det visade sig vara stress omedveten stress i magen så jag åt omeprazol ett tag sedan började jag äta probimage och det har verkligen hjälpt! Jag har ingen aning om dina symtom,sjukdomstillstånd men tänker att det lär inte vara så konstigt om du skulle ha stress mage med allt som har hänt dig det senaste året.

  2. Karin skriver:

    Förstår din oro. Men skönt ändå att kunna utesluta cancer.
    Jag har gjort både gastro- och koloskopi. Kram!

  3. Sofie skriver:

    Bra med positiva besked. Jag tror att läkaren vill kontrollera om du har en bakterie som kan finnas i magen vid msgsår. Den heter Helicobacter pylori, och om det är positivt så får man genomgå en så kallad eradikeringsbehandling som innebär att man får några olika antibiotikakurer plus Omeprazol. Man äter det i 7 dagar. Har själv haft magsår o genomgått denna behandling 2 gånger o mår mycket bättre nu😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..