Jag blev så rörd av hans höga ålder

När vi var på Parken Zoo i veckan fick vi komma in och hälsa på två jättesköldpaddor. Den ena heter Tank och är hela 84 år gammal. När jag såg honom blev jag alldeles rörd. Så fin. Så stor. Så otroligt att få komma nära. Han älskar tydligen att bli klappad, jag ville aldrig gå därifrån.

IMG_6825

Tank var så mycket större än jag trodde att han skulle vara. Och så himla härlig att klappa på. Det kändes nästan som att få träffa en dinosaurie. Jag minns när jag var på bio med min pappa och såg Jurassic Park första gången, jag blev helt frälst. Jag tycker att det är så spännande med just dinosaurier. Och drakar! 

IMG_6935
Barnen gillade också Tank, även om Philip inte var så sugen på att kela med honom. Men de var så modiga alla tre som vågade gå in till honom. Det var bara en slump att Elsa och Alice hade likadana tröjor på sig. De är över ett år gamla från River Island och Alice använder sällan eller aldrig sin. Så roligt då att jag och Jessica valt exakt samma till barnen utan att ha pratat om det innan.

IMG_6869

Vinst på chokladhjulet. Gladast blev nog Nicke som ÄLSKAR kexchoklad! När ska det börjas med lotterier som har sura och hårda karameller som vinst?

IMG_6931

I fredags var vi hundvakt åt Nicklas gamla hund. Eller hon är inte gammal, men det är inte hans hund längre. Hans barns mamma har hand om henne nu. Det var jag som verkligen ville att vi skulle ha henne en kväll, en natt och en morgon. Och det var verkligen så mysigt! Jag saknar att ha hund, även om det är mycket jobb är det också så mycket kärlek och gos.

IMG_6925
Så fint att se de här två tillsammans. Vi har bestämt att vi ska köpa en hund när vi flyttar till hus. Det blir väl om ungefär 5 år skulle jag tro. Då hinner vi verkligen fundera och läsa på om vilken ras som skulle passa vår familj bäst. Jag trivdes med yorkshireterrier, men jag skulle faktiskt vilja ha en större hund den här gången. Gärna en mellanstor som inte fäller så mycket hår. En hund som passar med en stor och livlig familj med fyra barn. Alice och Philip kommer att vara 9 och 10 år då. Och Nicklas barn kommer vara 14 år. Vi vill ha en hund som gillar att gå ut och gå och vara aktiv. Om någon av er har tips så får ni gärna kommentera.

 1. Sofia skriver:

  Vi har tre barn och en shetland sheepdog, hon älskar liv och rörelse, perfekt på promenader och löprundor. Så snäll, älskar alla (gäller inte alla shelties, vi pratade med flera uppfödare och många sa att deras endast gillar sin familj, sen ringde jag vår uppfödare som säger – jag föder upp glada hundar som älskar alla, wow när vi kom hem till henne, sån trevlig flock som var så glada i vårat besök) Fäller kanske 2 ggr om året, inget jag märker av direkt. Så lätt lärd och lydig. Vi har fått en som inte är särskillt skälig av sig. Gud så svammligt, blir alltid så till mig när jag ska berätta om denna otroliga hund. Hon står ut med mycket. Hoppas du snart får veta vad som sker med din mage. Kram

 2. Åhhh vi har precis (januari) hämtat hem vår Sixxten, en Cockerpoo! Korsning cocker spaniel och pudel. Äääääälskar honom,snäll, fällfri, lagom stor och barnkär!

 3. JAKTLABRADOR! Alla dar i veckan! Vår Mysan är väldens mest fantastiska hund! Genom snäll, aktiv men kan också slappa en hel dag, älskar hela flocken och är med precis överallt. En helt fantastisk ras!

 4. Brukar aldrig kommentera annars men som den hundgalning jag är så var jag tvungen nu haha!
  Jag har själv en storpudel som jag kan säga är en fantastisk familjehund. Glad, busig, otroliga lättlärd och social. Jag har min hund nedklippt (alltså inte en frisyr som är godkänd för utställning) och då är det inte alls mycket tid man behöver lägga på pälsvård (så bli inte skrämd av att det står det i rasbeskrivningen). Jag badar henne en gång i månaden, borstar henne typ aldrig och klipper henne allt mellan en gång i månaden på somrarna till en gång var fjärde/femte månad på vintern (och allt det kan man lämna hunden till en hundfrisör för om man inte vill göra själv). Är verkligen helt underbart skönt att ha en hund som inte fäller något! Nu finns det ju inget som heter allergivänlig hund men jag har aldrig träffat någon på 15 år som reagerat på våra storpudlar.
  Annars kan jag också tipsa om spansk eller portugisiskt vattenhund som inte heller fäller och som ska vara fantastiska hundar också 🙂

 5. Jag har Svensk Lapphund. De fäller iofs hår men inte hela året och mest tussvis så det är inte så farligt. Bra familjehund med mycket ork som samtidigt gärna myser i soffan 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..