Jag vill fortfarande jobba med förlossningar

Jag har helt fastnat för ”Förlossningskliniken Norge” som finns att se på dplay. Jag känner så starkt att jag fortfarande vill jobba med förlossningar, på ett eller annat sätt. Det är lika spännande vid varje förlossning jag ser på. Och min högsta önskan just nu är att få vara med på Jessicas förlossning. Jag tror tyvärr inte att det blir så, men jag är övertygad om att jag skulle vara ett bra stöd. Jag blir lugn i jobbiga situationer. Jag känner själv att jag har viktiga och bra verktyg när det kommer till tankar och andning vid en förlossning. Jag har absolut inte släppt drömmen om att bli barnmorska. Eller först och främst doula. 

Tung, lugn och avslappnat. Ner, ner, ner var tankar jag hade i huvudet vid förlossningen. Jag födde Alice på Danderyds sjukhus och Philip föddes på BB Sophia.

Här fick jag sitta och ta sammandragningarna på en boll. Den där säcken ni ser på bilden var min bästa vän. Den var så himla skön att använda. 

Första tiden med första barnet. En tid jag aldrig kommer att glömma. Exakt allt var nytt. Livet gick ut på att amma, mata, äta och dricka själv, sova och byta blöjor. Om och om och om igen upprepades allt. Den där bubblan var magisk! Kärleken för den här lilla sprallan infann sig direkt, på en gång. Och den har vuxit sig starkare för varje år som går. Det är magiskt att få vara hennes mamma. Och Philips också såklart. <3

 1. Fanny skriver:

  Usk på FL! 1,5 års studier om ens det? Slippa jobba jour som doula gör osv

 2. Malin skriver:

  Tycker verkligen du borde få vara med! Ni är ju så nära och du känner Jessica utan och innan. Min första förlossning var fruktansvärd så var jätterädd inför andra. Då frågade min bästa vän om hon fick vara med som stöd och pepp och det fick hon. Det blev en av mina finaste stunder och förlossningen gick hur bra som helst. Handlar det om att Ibbe skulle känna sig utanför? Det behöver absolut inte ske, du kommer kunna känna av läget när han vill stötta och peppa. Hoppas dom ändrar sig!

 3. Stina skriver:

  Det är inspelat där jag födde mina barn. Fantastiskt program. Och! Jag ska utbilda mig till barnmorska. En vacker dag. Ska söka till sjuksköterska nästa år och det mycket tack vare förlossningarna där som blev sparken i baken för det beslutet. Kör på och följ ditt hjärta! Det är du bra på!

 4. Hoppas Jessica tar med dig! Jag hade med mig både min man och min bästa vän (som dessutom är bm) nu på min andra förlossning. Bästa jag gjort då jag likt Jessica hade en jobbig och lång första förlossning och var lite rädd nu. Fick världens revansch denna gånge mycket tack vare stöder från min vän! Rekommenderar alla kvinnor att ha en till kvinna i rummet (förutom personalen).

  Har själv en dröm om att bli barnmorska! Som tur är är jag redan sjuksköterska så vägen är inte så lång till bm.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..