När jag väljer att inte berätta allt för er…

Ni är några som frågat vad jag har för problem med magen och jag har valt att inte skriva så mycket om det. Jag tycker att det känns för privat. Mycket delar jag med mig av, men just det här känns helt enkelt bara för privat. Det jag däremot kan berätta är att magen ofta blir uppblåst som en ballong. Och gör rent ut sagt skitont.

Jag har åkt in akut flera gånger, för att smärtan inte är hanterbar. Jag får gå dubbelvikt och liksom piper av smärta. Någon gång misstänkte de njursten, en annan gång en uvi som gått upp i njurarna. En tredje gång fick jag svaret att magen blir uppblåst som en reaktion på smärtan. Men varför har jag då så ont? Det är delvis det min läkare håller på att utreda vidare nu. Det tar dock väldigt lång tid och det är många olika prover som ska tas. Många olika sjukdomar som ska uteslutas. Skönt att det inte var tarmcancer, min största skräck.

IMG_6986
Såhär ser magen ut just nu. Jag är på jobbet (jobbar kväll på Skincity) och tanken var att jag skulle äta middag nu på min rast. Men det finns noll sug efter mat när magen gör såhär ont. Det ser på riktigt ut som att jag är gravid och det är jag inte. Inte det minsta faktiskt. Och jag kan inte tänka mig att det handlar om gluten… Men jag är som sagt ingen expert, det är bara att invänta svaren från alla nya prover.

 1. Sommar skriver:

  IBS kan det säkert vara, som många andra skriver. Själv haft det och också gått igenom mängder av undersökningar. Hade en del dåliga värden, men kan tydligen bero på att kroppen inte tar upp näringsämnen som den ska pga IBS:en.

  För mig hjälpte promenader (bra för tarmrörelserna), bulkmedel (Inolaxol) och om magen var uppsvälld eller om jag tappade aptiten så petade jag i mig havregrynsgröt istället för ”vanlig” mat. Det kan hjälpa magen att arbeta.

  Har vänner som testat KBT mot smärtan, men då vill en så klart vara säker på att det är IBS och inget annat.

  Hoppas det vänder snart!

 2. Maria skriver:

  Något som blivit uppmärksammat mot just dessa magproblem är att Paleo-kost kan vara mycket hjälpsamt.
  Lyssna gärna på Jonas Bergström som brukar prata om detta i flera bra poddar.

 3. Har samma problem! Fy tusan vad magen sväller och gör ont, jag kan inte gå rakt och absolut inte knäppa byxorna!! Enda som hjälper är att ligga ner tills det går över lite. Men jag gjorde en gastroskopi 2012 där celiaki konstaterades (jag hade väldigt dåliga blodvärden) och det visar sig att ångest och depression är länkade till just det!(vilket jag också lider av!). Så underskatta inte gluten (tyvärr tror många att det bara är att man har lös mage, men finns hur många andra symptom som är kopplade till det). Nu ska jag ändå till en specialist på fredag och utreda besvären vidare. Mycket är kopplat till magen, inte minst immunförsvaret. Lycka till!

 4. Lisa skriver:

  Jag har haft problem med magen, uppblåst, smärta.. tills jag tog bort gluten samt socker och började äta Holistic ultra balans tabletter samt äter ca 5cm ingefära dagligen. Min mage är i balans. Har inte ont längre.
  Kram till dig

 5. Tycker det låter som IBS mage.plus att man oftast har fickor i tarmarna som kan bli infekterade,Har detta själv och har fått lära mig att äta annat som känns bättre för magen. har uteslutit rent kött,vissa färska grönsaker går inte,även en del frukt och mjukt bröd.man överlever även detta. önskar Dig lycka till ändå.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..