Vissa människor vet vilka knappar…

… de ska trycka på. Vissa människor vet exakt vad de ska säga, skriva eller göra för att få mig att må dåligt. Eller känna mig mindre värd. Jag har försökt kapa den typen av relationer eftersom de bara tar mer energi än de ger. Men alla såna relationer kan inte bara försvinna spårlöst. Eller rinna ut i sanden. Även om jag önskar det. Vissa människor måste vara kvar och det gör mig frustrerad. Ibland känns det som att jag kämpar i motvind. Som att det ständigt blåser och duggregnar samtidigt mot mig. Och att jag bara måste fortsätta framåt utan regnjacka, trots att allt jag vill är att bädda ner mig i en mjuk, skön säng och bara sova. Slippa känna.

IMG_7204

Jag tänker att jag inte ska låta de här människorna komma åt mig. Inte få ta min energi. Inte få skada mig längre. Inte repa upp gamla sår. Men det går inte alltid att hålla de här människorna borta. Ibland kommer de där personerna så skrämmande nära att tårarna rinner. Jag vet faktiskt inte hur mycket jag gråtit idag. Och jag tror inte att någon har märkt det. Inte en endaste människa. Jag grät bakom solglasögonen inne i mataffären bland äpplen, bananer och fnittrande tonåringar. Jag torkade tårarna i bilen på väg till förskolan. Jag snyftade inne på jobbets toalett. Jag har ett psykiskt mående som kan gå upp och ner, men det här beror inte på det. Det här beror på yttre faktorer som jag inte kan påverka. Och det gör att jag känner mig maktlös. Liten. Värdelös. Misslyckad. Tråkiga och sorgliga känslor. Jag lovar att komma tillbaka med mer energi så fort denna grå filt lämnat min kropp. Och jag säger som jag sagt förut. Jag backar inte, jag tar bara sats.

 1. A skriver:

  Jag känner igen känslan. Har en person i mitt liv som jag inte valt, men den personen får mig ibland att fundera över livet jag valt. Om det är värt det, men jag landar alltid i att det är det. Men det är tufft och väldigt frustrerande i perioder. Med tiden har det blivit liiite bättre, så hoppas med mer tid att det blir hanterbart.

 2. Bella skriver:

  Massa kramar fina du💗

 3. Frida skriver:

  Stor kram vännen ❤️❤️❤️

 4. Anna skriver:

  Men usch. Jag vet vad du menar för jag har också sådana personer i mitt liv, och det är relationer som man får på sitt bord som man liksom inte valt och som inte går att avsluta. I vissa fall kan man ju avsluta sådana relationer, men i vissa fall går det tyvärr inte. Men jag blir ledsen av att läsa att någon gjort dig illa, trots att jag inte känner dig.

 5. Elin skriver:

  ❤️❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..