Jag ska få vara med på förlossningen

När Jessica ringde och sa ”Du får vara med förlossningen. Ibbe har sagt ja” blev jag helt chockad. Jag var så inställd på att det inte skulle bli så. Det är min dröm, att få vara med på min tvillings förlossning. Jag ser så mycket fram emot det och sover nu med ljudet på, på mobilen. Jag lämnar inte mobilen en endaste sekund, med risk för att missa ett viktigt samtal. Tänk den dagen Jessica ringer och säger ”det är dags!”. Jag längtar!

IMG_5853

Foto: Olivia Age 

Jag är så peppad och förväntansfull. Och pirrig. Tanken är att jag ska vara med på stöd men även som fotograf. Jessica vill att jag ska både fota och filma. Det känns overkligt på nåt sätt. Det är ju en sak att själv föda… Men att se någon man älskar mer än livet ha sådär ont… Ja, det har jag aldrig gjort. Det blir helt klart en upplevelse för livet. Jag är så tacksam över att jag får dela den stunden med Jessica och Ibbe. Så fint. Har du varit med på en förlossning någon gång? Hur var det? Berätta gärna i kommentarsfältet.

I veckans avsnitt av Tvillingpodden, som jag precis la upp pratar vi om just detta. Ibbe är med och pratar om sina tankar och funderingar. Om varför hans nej blev ett ja. Och sen pratar vi även om Jessicas graviditetsdiabetes. In och lyssna! 

 

 1. Jag har varit med på TVÅ förlossningar utöver mina tre egna. Kan bara säga MAGISKT 🙌🏻 Den första var en väns förlossning, då hade jag själv ett barn redan. Var inte med på själva krystandet utan lämnade dom en stund i samband med det. Förra sommaren var jag med när min lillasyster fick sitt första barn (och jag hade mina tre egna plus vännens förlossning i bagaget), från början till slut, från början av öppningsfasen tills han var ute… Det var den mest fantastiska upplevelsen! Kände mig hög på livet i flera veckor efter 😄🙏🏻❤️
  Vad kul att du ska få dela den upplevelsen med Jessica och Ibbe!

 2. T skriver:

  Är sjuksköterska och under min utbildning för några år sedan fick jag praktisera två nätter på förlossningen. Jag fick vara med på totalt 3 förlossningar hela vägen in i mål och det var fantastiskt häftigt! Vid första förlossningen gick vattnet precis när huvudet pressades ut och jag var så fokuserad och fascinerad att jag stod precis i ”skottlinjen” så jag blev totalt dränkt i fostervatten 🤣

  Efter de nätterna var jag inte alls skrämd utan jag gick raka vägen hem till min man och sa att jag ville ha barn och föda.

  Första barnet kom med snitt pga sätesläge och för mig kändes det som att jag blev snuvad på hela upplevelsen… (OBS! Ser absolut inte ner på snitt, det var bara min egen känsla) Andra barnet kom vaginalt och det är utan tvekan det mest smärtsamma men också det coolaste jag gjort! Jäklar vilken utkfraft kvinnor har!! Nu bearbetar jag min man med en önskan om ett tredje barn 😜

 3. E skriver:

  Vad roligt! Efter två barn själv har jag också fått en dröm att någon gång få vara med på en förlossning 🙂
  Efter en jobbig första förlossning hade vi med en doula andra gången och jag skulle rekommendera alla att ha en extra person med som stöd 🙂

 4. L skriver:

  Ååååh!!! Nu blir jag sååååå avis!!

 5. Jag var med på min lillasysters förlossning då mannen inte hann hem från jobb i grannlandet. Det var superhäftigt och mäktigt!! Man får stötta och peppa och när man vet vad hon går igenom så har man iaf lite pejl på hur man ska göra det 🙂
  Jag var med från telefonsamtalet där det startade tills den lille killen kom ut…ett minne för livet att kunna finnas där vid ett så stort tillfälle!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..