ANNONS

Har jag diabetes?

I fredags när jag var hemma hos Jessica och spelade in Tvillingpodden (Nytt avsnitt finns ute idag!) så testade jag mitt blodsocker. Det var 10,9. Det är tydligen högt. Jag ska erkänna att jag inte alls kan någonting om blodsocker och diabetes. Men Jessica har ju tyvärr fått graviditetsdiabetes och hon tar sitt blodsocker fem gånger om dagen. Jag gjorde mitt stick i fingret mest på skoj, för min läkare har redan tagit prover och uteslutit diabetes. Trodde jag.

Idag testade jag igen här hemma hos Jessica och nu hade jag 8,9. Det är tydligen också högt. Det ska tilläggas att jag inte hade ätit någonting innan. En banan två timmar innan provet togs. Hur som helst ringde jag min husläkare, som inte var där, så jag fick prata med en annan läkare. Det visade sig att jag inte alls tagit några prover för diabetes. Så i morgon ska jag in och lämna mer blod. Känns som jag inte gör annat än att springa hos min läkare. Men jag vill ju veta vad som är fel…

IMG_8165

Förmodligen är det ingen fara, men lite orolig blir man ju när mitt värde skiljer sig så mycket från Jessicas. Är någon av er kunnig när det kommer till diabetes? Googla ska jag i alla fall inte göra, jag får snällt vänta på mina provsvar. Det skulle ta 3 arbetsdagar att få svar.

13
47

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00