Jag har inte diabetes

Jag var så sjukt nervös i morse när jag skulle ringa till min läkare för att få provsvar. Hjärtat pickade på så snabbt och jag hade stressutslag över hela bröstet. Så länge sen jag hade den typen av utslag. Jag hade lånat Jessicas lilla blodsockermätare igen som visade 10,00. Så jag var helt säker på att läkaren skulle säga ”Ja, tyvärr har du diabetes typ 2”. Men nej. Jag har inte det vilket känns så skönt. Dock blir järnvärdet bara sämre och sämre så lär ju få det rakt in i blodet istället för i tablettform.

Men nu släpper jag det här magstrulet ett tag. Magen och kroppen får helt enkelt ta en paus nu. En tids vila från provtagningar och läkarbesök. Jag tror att jag blir mer uppstressad av detta än innan. Och stress påverkar ju magen negativt. Så det blir liksom en ond cirkel som inte för med sig något gott. Det har varit vidrigt att behöva vänta på provsvar om tarmcancer, diabetes, bakterier i tarmen och gluten.

IMG_8409
Igår var vi hemma hos min bästa vän och jag blev kär i den här stolen. Så fin och så skön! När vi kom hem lagom till middag hade det kommit ett morsdags-bud till mig från Loreal. Väldigt fina produkter som ger sjukt mycket glow. Jag testade allt på en och samma gång.

IMG_8456
Jag har inte haft foundation på mig sen innan jag och Nicklas åkte till Cypern (snart en månad!). I början var det ovant, men nu är det bara så skönt. Men ibland kan man ju känna att man vill jämna ut hudtonen lite, så en CC cream är helt perfekt. Den här tar bort röda toner. Glow-dropparna var ljuvliga! 
IMG_8441

 

Nu blommar syrenerna i Stockholm. Jag får alltid flashbacks till barndomen och skolavslutningarna när syrenen blommar. Den doften ger mig så många fina och härliga minnen. Nu ska jag lyssna på Nu gröööönskar det i daaaalens famn nu doftar äng och liiiiin!

  1. Hej Angelica! Har läst din blogg sedan Alice föddes, men aldrig kommenterat. Jag gillar att du skriver öppet om psykisk ohälsa, det är så himla viktigt. Jag har via bloggen och podden fått höra glimtar av din process att komma upp ur skilsmässosorgen. Nu, med lite avstånd till allting: vad skulle du säga att hjälpte, eller var avgörande för just dig i att komma vidare?

    Mvh. En som håller på att skiljas från det parförhållande som skulle vara ”the one” och den jag bildar familj med. Hund och hus fanns, barn var följande önskemål och nåt jag drömt om länge. Rationellt så vet jag att jag någon dag kommer upp ur träsket, men livet känns så bottenlöst just nu. Kommer jag någonsin kunna lita på någon annan människa igen? Det gör ont att se lyckliga famlijer runtomkring.

  2. Vad gör det där glow-dropparna??/ osminkade trötta småbarnsmamman 🙈

  3. Hannsh skriver:

    Jag har haft mycket problem med magen och inga prover har visat något. Sedan jag började träna mina inre magmuskler och särskilt de sneda har magproblemen blivit så mycket bättre. En mage utan muskler kan inte hålla tarmarna på plats och jag fick övningar av sjukgymnasten som också såg att jag var svagare på högersida av magen.

  4. JENNIE skriver:

    Glad för din skull att du slapp diabetes, men ändå är det inte alls bra att gå med värden på 10 och 11. Det är dubbelt så högt som det ska ligga på. Oss som har diabetes råder man att ligga på Max 8, gärna 4 eller 5 så mycket det bara går för att undvika komplikationer i framtiden, vilket ett för högt blodsockervärde ofta tyvärr skapar. Att ha blodsocker på 10 och 11 under två olika tillfällen flera olika dagar borde ge utslag på långtidssocker (hba1c). Tog läkaren det? Blir ändå nojig ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..