ANNONS

Dags att säga farväl till sina vänner

/

Ikväll när jag nattade Alice sa hon ”Mamma, jag vill inte byta förskola. Jag vill gå kvar på den vi går på nu”. Jag förklarade då för henne att det nog kommer bli mycket roligare och bättre med den nya förskolan, för då kan hon följa med kompisar hem efter förskolan. Eller att de följer med henne. Då sa hon ”Man ja mamma, då vill jag ta hem tre eller fyra stycken vänner. Jag har ett stort rum där vi kan vara”. Så snabbt vändes något jobbigt till någonting bra.

IMG_9787

Men jag tror att det blir lite sorgligt i morgon. Det är dags att säga farväl till de vännerna hon haft hela livet. Eller, i morgon är det skolavslutning, men hon och Philip går i några veckor till innan det är dags för sommarlov. Däremot vet jag att det är flera barn som faktiskt går på sommarlov redan i morgon, så visst blir det lite sorgligt. Jag hatar ju avslut, men ska inte låta detta påverka kidsen. Jag tror att det kommer bli super här i Sollentuna.

IMG_9789

Vi har haft en riktigt härlig helg. Knappt något bråk, bara härligt och mysigt. Jag älskar när det är så. Jag känner att mitt tålamod har varit bättre den här veckan än förra också. Så är ju livet, det går upp och ner. Men jag gör mitt bästa för att inte vara den där tjatiga mamman.

IMG_9774

Nu är det inte lång tid kvar tills den här lilla munken blir 5 år. Tänk att jag varit mamma så länge. Det har helt ärligt varit de bästa fem åren i mitt liv, trots allt jobbigt som också hänt. Dödsfall i familjen, satans jävla cancer som nått oss, skilsmässa och flytt. Jag har heller aldrig utvecklats som människa så mycket som jag gjort under de här åren. Jag är inte ens i närheten av samma person som jag var innan. Jag är en bättre människa nu.

IMG_9781

Det är så mycket bus i den här lilla människan. Jag älskar våra samtal. Vi har samma humor (säger ganska mycket om mig i och för sig) så vi skrattar åt samma saker. Hon är lik mig på så många sätt. Hon är en känslig själ men hon gillar att synas och höras. Hon är blyg när hon träffar nya människor, men när det släppt är hon en liten teaterapa. Det är en fröjd att få se henne växa och utvecklas. Jag älskar att vara mamma!

0
75

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00