ANNONS

Jag skriver en bok – på riktigt!

/

Igår låg jag och vred och vände på mig. Suckade högt. Öppnade fönstret. Gick upp och kissade. Drack vatten. Jag kunde inte somna. Jag låg och funderade på livet. På att tiden går och jag ofta tänker på saker jag vill göra. Jag lyssnade på Bellas sommarprat igår och vissa saker hon sa fastnade verkligen. ”Lyssna inåt, gör det du VILL göra”. Jag vill ju verkligen skriva en bok. Jag har tänkt på den här boken i 10 år. Hallå, TIO år! Det är inte rimligt att en bok ska marinera i hjärnan så länge. Jag hade en tanke om hur boken skulle vara uppbyggd, vad den skulle handla om.

Men sen ändrades livet om hastigt och lustigt och jag fick inspiration till en ny vinkel. Jag låg och pratade med Nicklas och bestämde att jag skulle börja skriva 30 minuter om dagen. Han frågade om jag verkligen skulle göra det, om det var ett rimligt mål att sätta upp. Och nej. Egentligen inte. Jag vill ju skriva när jag känner att jag har inspiration. Men samtidigt kan jag inte längre gå och vänta på att det känns inspirerande att skriva. Jag måste bara göra det. Orden måste få komma ur mig nu. Jag är redo. 
Jag saknar tiden med Jessica. Tiden då vi delade kontor och satt och skrev och skrev och skrev. Det var en rolig process att skriva en barnbok tillsammans. Eller ett första utkast. Jag vill ta tag i den igen, men inte nu. Nu ska den andra boken få tid och kärlek. Jag har som mål att skriva 30 minuter om dagen. Jag åker alltid bil till och från jobbet, annars hade det varit ett perfekt läge att skriva när jag åker tåg eller buss. Jag jobbar nästan 90% på Skincity och varannan vecka har jag två barn att ta hand om. Lämna och hämta. Laga mat och allt som hör familjelivet till. Men när jag inte har barnen, då kommer jag skriva. Innan 2019 blir 2020 ska jag ha ett första utkast klart på boken. Ibland måste man säga (skriva) saker högt för att de ska bli gjorda. Om någon av er som läser bloggen har skrivit en bok, utgiven eller inte, och har tips till mig, så hör av er. Jag tar gärna emot alla tips ni har! Jag ska bjuda en kompis som är författare på lunch i höst och fråga henne om råd. Nu kör vi!

5
56

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00