Moderkakan låg i gräset

Direkt efter att jag hade slutat jobba idag satte jag mig i bilen och susade iväg till min kusins stall. Min moster, Jessica och Elsa var också där och vi har verkligen haft en härlig eftermiddag. Jag återförenades med två kärlekar, Mighty och Hope. Mighty är en stor schäfer som jag tycker så mycket om. Det är en av de största hundarna jag har sett. Och Hope är en av de största hästarna jag sett, hon älskar att pussas. Jag fick även träffa ett föl som föddes i morse. Känsliga läsare varnas, för längre ner kommer en bild på moderkakan.

B2626348-2ED8-4725-BCDA-0378CA69FB1E

Jag och min kärlek Hope. Jag känner så start för den här hästen. Det känns så speciellt när jag tittar in i hennes ögon. Som att det är nåt med hennes själ.

IMG_1224
I stallet finns nu även tre alpackor. Det var länge sen jag skrattade så mycket som jag gjorde när jag stod och pratade med de här tre. För de pratade tillbaka. Deras läte var så roligt och hela deras rörelsemönster kändes datagjort. Som att de var sagodjur, som inte var på riktigt. Deras stora ögon som tittade nyfiket och konfunderat. Deras långa halsar som rörde sig likt dinosauriers. Jag stod där i säkert en kvar och pratade och skrattade. Jag fick verkligen så mycket energi av att vara i stallet.

IMG_1192

Lillan – så söt!

Nu kommer bilden som jag vill varna för.

 

 

 

 

IMG_1198

Jag tycker inte att detta är det minsta äckligt. Jag är så tacksam över att jag fick se moderkakan. Magiskt! Livets träd. Nedanför ett träd. Ett nytt liv har blivit till. Det kändes nästan religiöst att få se detta.

1586C268-2A59-4510-AF14-469EDD374D57

Precis som att jag får energi av att vara vid havet, får jag en enorm energi att vara på landet. Bland djur. Känna vinden i håret, andas in frisk luft. Bara vara. När jag är där stannar tid och rum.

IMG_1202

Bebisen, bara några timmar gammal. Visste ni att de ställer sig upp inom 30 minuter? Helt otroligt. För människor tar det över ett år (för de flesta) innan vi kan gå, men en häst går efter en halvtimme.

IMG_8559

Finaste fin. Gosiga Hope.

Nu ska jag ta en dusch och sen lägga mig och läsa en bok. Jag fick så mycket energi av att vara i stallet, det behövdes efter en rätt kaosig dag på jobbet. Jag behöver varva ner och koppla bort, det gör jag lättast genom att läsa eller lyssna på en podd. Just nu lyssnar jag på sommarpraten. Anders Hansen kan jag verkligen rekommendera, riktigt intressant och bra!

 1. A skriver:

  Tänkte lyssna på Anders Hansen idag, lyssnade på Stina Wolter igår och grät ute i solen.

  1. Nu lyssnade jag också på Stina och grät. Massor. Kram och tack för tips!

 2. A skriver:

  Hej Angelica! Jag har läst din blogg under flera år och därför följt även din skilsmässa. Tack för att du delat med dig av en så svår period i ditt liv! Jag känner att jag skulle vilja ha lite råd från dig utifrån ditt perspektiv och har tyvärr ingen att vända mig till. Kanske lite fräckt att be av någon man inte känner eller ens pratat med, men det skulle betyda oerhört mycket för mig om du ville ta dig den tiden. Om du mot förmodan skulle kunna tänka dig att göra detta, kan jag maila dig på någon mailadress? Min Mail jag har angett är inte i bruk så det går inte att maila till sen. Svara isåfall hör i kommentaren så mailar jag dig.
  Tack på förhand!
  /En rådvill tvåbarnsmamma

   1. A skriver:

    Mailade dig igår, hoppas du får möjlighet att läsa det. Men förstår självklart om du inte har det också. / En rådvill tvåbarnsmamma

 3. Sandra skriver:

  Vilken lyx att kunna åka dit och få vara nära så fina djur och natur.
  Det är ju ändå otroligt att människan har överlevt som ras i så många år! Dels vad det faktiskt krävs för att få till en befruktning och sen hur hjälplös en bebis är under en så lång period! Om man jämför med många andra djur som klarar sig relativt bra bara några timmar efter födseln.

 4. Karin skriver:

  Jag tycker att du beskriver det så fint, hur din känsla är på landet! Det verkar så oerhört rofyllt där ute!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..