Ibland vill jag vara en gås

Jag känner alltid väldigt mycket. På gott och ont. När jag är glad är jag väldigt glad, när jag är ledsen är jag så så ledsen. Men jag är också en person som tar åt mig, som känner av stämningar. När det är dålig stämning på ett ställe känner jag av det på en gång. Det är som att jag är hudlös. Jag känner liksom allt. Suger åt mig. Ibland önskar jag att jag var mer som en gås. Där allt eller det mesta i alla fall rinner av mig. Eller att jag på något sätt kunde stänga av känslorna.

Som de som kan ta kontakt med spöken gör. Sätter på sig en hatt eller mössa, för att inte vara mottagliga. Jag vill kunna stänga av de här extrema känselspröten. Och luktsinnet. Jag kan bli trött på den här sidan, men det är också en sida av mig som jag uppskattar. Jag älskar ju att jag känner smaker på ett sätt som inte många gör. Att jag upplever ljus, ljud och dofter på ett extremt sätt. Att saker känns på ett visst sätt när jag rör vid det. Eller att jag får gåshud över eller kroppen när någon rör vid mig.

B91A60F7-0C4C-476F-8FF9-4161B37ACF17

Min klänning kommer från Dry Lake, de skickade ett bud med härliga sommarkläder. Härligt med färg och svepande tyger. Nu är Annika och Åsa här. Vi har ätit middag och nu är det dags att podda. Annika ska vara med i Tvillingpodden och berätta om sin senaste förlossning som var för två veckor sen. Spännande! Avsnittet släpps på måndag.

 1. Jag är exakt likadan, känner igen mig i så mycket av det du skriver. Kram till dig 😊

 2. C skriver:

  Googla ”HSP” (Highly Sensitive Person) och ”högkänslighet”. Det finns så enormt mycket bra skrivet i ämnet om hur vi kan nyttja får HSP för att må bra samt vad vi behöver för att återhämta oss. Stor ärftlighet också (ett av mina två barn är också högkänsligt), så bra att vara påläst kring hur man kan bemöta barnen i det.
  Obs! Många tror att det är samma sak att vara högkänslig som att vara överkänslig, men det är inte alls samma sak.

 3. Anna skriver:

  Jag är precis likadan ❤️

 4. Karin skriver:

  Du är högsensitiv (som jag), det kan vara ganska påfrestande eftersom man tar in tex sorg och lidande från andra människor. Men man har också lätt till skratt, precis som du beskriver det.
  Ha en fin helg, kram från Karin.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..