PMS, inte att leka med

Jag förstår inte hur jag varje månad kan chockas över mitt mående. Eller min extremt svullna mage. Jag börjar faktiskt tro att det är något gynekologiskt som inte stämmer med min kropp. Att det är därför min mage är konstig… Jag har så satans ont i 2-3 dagar varje månad att det känns som jag ska gå av. Och magen blir så stor och svullen att det ser ut som jag är gravid. I 8:e månaden. Värst är smärtan. Att den blir svullen kan jag leva med, men det gör så ont. Varje månad vid ägglossning är det rent ut sagt fruktansvärt. Jag har dessutom extra nära till nästan ALLA känslor då. Ilska, tårar och oro. Jag börjar ofta fundera över livet. Om jag lever det fullt ut. Om jag följer mina drömmar. Om jag är tillräckligt bra på jobbet. En bra och härlig sambo. En fin mamma. Ja, jag tvivlar på allt en gång i månaden. Jag hatar PMS.

IMG_1267
Jag är ledsen att inte kunna bjuda på något mer peppigt och glatt här i bloggen. Just nu mår jag inte så bra och det är bara att acceptera det. Det är nog det svåraste för mig, att ta in och acceptera. Idag mår jag inte bra. Idag har jag ont. Idag har jag kort stubin. Jag har dock blivit noga med att informera Nicklas om att jag har PMS. Det underlättar otroligt mycket. Då vet han att han inte ska ta mitt tillfälliga fräsande så hårt. Han vet att jag blir glad igen om några dagar. Vi kan ha en rätt hård och skojig jargong mot varandra, men jag är inte alls mottaglig för den när jag har PMS. Det är skönt att kunna vara så öppna som vi är i en relation. Vi pratar mycket och det älskar jag!

 1. Aina skriver:

  När jag var tonåring blev jag utredd för kraftig smärta i samband med ägglossning. Jag hade så ont att jag var sängliggande 1-2 dagar i månaden i samband med ägglossning, kräktes av smärta de stunder det var som värst. Vid specialistgynekolog fick jag veta att jag släppte 2 ägg (ett från vare äggledare), vilket man ju inte ska göra. Det resulterade i att ett av äggen var tvungna att ”sprängas”, vilket gav smärtan. Kanske kan det vara vad du har nu?

  1. Hej fina Adele, jag läste om det nu. Men då verkar det som att man har ont under mens? Jag har svinont vid ägglossning… Kramar <3

   1. Jag har exaaakt som du Angelica, så jävla ont vid ägglossning. Fruktansvärt. Och min läkare sa att det också kam vara tecken på endometrios. Dock har jag inte velat fullfölja utredning (krävs titthålsop) men OM du vill gå vidare med smärtan så ska du absolut lyfta tankarna om att det skulle kunna vara endometrios. Tänker att inte alla läkare är helt insatta i sjukdomen men att det är vanligare än vad man tror.

    Stor kram!

 2. A skriver:

  Nu är min mamma betydligt äldre än dig, men hon började må väldigt dåligt en gång i månaden. Hon blev väldigt deprimerad, kunde gråta till allt möjligt (för en redan känslig person blev det väldigt jobbigt) och började ifrågasätta livet som du skriver. Hon gick till läkaren tillslut och de tog blodprover och kunde se att hon hade för lite östrogen i kroppen så hon har nu fått tabletter för det och ätit det ett tag. Det är sån skillnad säger hon, och vi runt henne märker det.

  Nu är det kanske inte samma sak för dig, men hon drog sig för att gå till läkaren och stod ut i ett år och nu när hon fått hjälp ångrar hon att hon inte gick tidigare så mest det jag vill skicka med 🙂 hoppas du hittar en läkare som lyssnar och att ni kan reda ut om det finns någon hjälp. Kram

 3. Hade också föreslagit endometrios. men bra att Du kollat upp detta. hoppas innerligt att Du får svaren.

 4. Sofie skriver:

  Låter som om du har en hormonell obalans i kroppen. Kanske lite för högt Östrogen ihop med för lågt progestron… googla på det för att läsa mer om det! Och finns massor med goda tips för hur man kan försöka återställa obalansen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..