Sakta men säkert känns det som hemma

Jag var inte beredd på att det skulle ta så lång tid att känna mig hemma här i lägenheten i Sollentuna. Egentligen är det inte så konstigt. Jag är uppvuxen i Åkersberga, sen flyttade jag hemifrån när jag var 19 år och bodde inne på Östermalm. Sen flyttade jag ju tillbaka till Åkersberga när jag var 26 år gammal. Så största delen av mitt liv har jag varit bosatt i just Åkersberga.

Det har varit (och är fortfarande) en stor omställning att ha lämnat ett hus med stor tomt, till en lägenhet med balkong. Däremot ser jag många fördelar med att inte ha hus just nu. Ingen gräsmatta att klippa. Ingen häck att trimma. Inga rosbuskar att beskära eller träd att ansa. Jag trivs bra här nu. Och igår när jag och Nicklas pratade om lägenheten kom vi fram till att vi behövde ta tag i saker vi skjutit upp. Som att få upp tavlor i alla rummen. Nu har de varit stående på golvet i flera månader.

darkblue_bedroom
Jag är så glad att vi vågade välja den här mörka färgen på väggarna i sovrummet. Jag mår som bäst inne i vårt sovrum. Det ger ett lugn och en harmoni att ha en sån mörk färg. Tillsammans med ljusa sängkläder blir det riktigt snyggt tycker jag!

darkbluebedroom_katemoss

Kate Moss-tavlan är hemifrån mig och Namastay in bed är från Nicklas. Älskar de runda lamporna i glas från Ikea, ett fynd. Nu såg jag att de bara kostade 49 kr!

IMG_1947

Här passade vi på att möblera om lite. Jag får inte nog av gröna växter, jag tycker att det ger hemmet liv och kärlek. Håller ni med?

IMG_1940

Ny kökslampa, också från Ikea. Och tavlan är ett förstorat fotografi från min favoritfotograf Linda Alfvegren. Jag fick den av henne i present och jag hade den i sovrummet i Åkersberga. Nu fick den äntligen komma upp här i lägenheten och köket var det stället där den passade bäst. Man ser den även när man sitter i soffan i vardagsrummet. Bilden gör mig glad.

IMG_1943
Två tavlor från Nicklas gamla lägenhet och en ny som jag klickat hem. Den i mitten satt jag och tittade på i flera omgångar innan jag bestämde mig för att köpa den. Jag älskar havet och känslan i bilden. I slutet på augusti får vi hem vår nya, stora soffa. Vi valde en blå, en kompromiss. Jag ville ha en rosa och Nicklas ville inte det. Så blå blir kanon!

 1. Lamporna i sovrummet, var kommer fötterna ifrån? Så fina!

  1. Lamporna vid sängarna kommer från Mio eller Ellos, Nicklas är osäker, de är rätt gamla <3 Kram

 2. Ulle skriver:

  Så fint, kul o få se lite hem o inredning

 3. A skriver:

  Har också ett mörkt sovrum och jag kan bara hålla med. Aldrig sovit så bra som i det 😍

 4. Hej! Tack för en inspirerande insta🙏🏼 och jättefint ni har det hemma. Älskar det gråa glasskåpet, vart är det ifrån?
  Grattis moster! Jag blev själv faster för någon vecka sedan. Underbart!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..