Hur får andra föräldrar ihop det?

Ett riktigt gott betyg till en semester är att dagarna flyter ihop. Att axlarna sjunkit ner från öronen (en bit i alla fall) och pulsen slår inte lika snabbt. Jag inser nu när jag är ledig, att jag stressat på tok för mycket på sista tiden. Med det mesta. Jag har varit dålig på att fokusera på mig själv och mitt mående. Jag vet att träning är det bästa för mitt mående. Oavsett om det är en svettig joggingrunda eller en lugn promenad vid havet. Jag mår så bra när jag rör på mig. Men den sista tiden har det varit stressigt på jobbet och jag har helt prioriterat bort träningen.

Jag har stressat från Sollentuna till Åkersberga för att lämna barnen på förskolan. För att sen stressa i köer till jobbet i Täby. För att sitta med andan i halsen på jobbet och ett hjärta pickandes som en panikslagen kaninunge. För att sen stressa tillbaka (i bilköer!) för att hämta barnen innan alla andra barn gått hem. Jag hämtar vid 16 varje dag, men trots det är de flesta barnen redan hämtade då. Jag undrar på riktigt hur alla andra får ihop det? Hur mycket (lite) jobbar man när man har möjlighet att lämna vid 8-9 och hämta 14-15?

IMG_2234

Det är i och för sig lättare om man inte är skild. Om man är två som delar på ansvaret hela tiden. Varannan vecka är det fullt fokus på barnen. Hade jag haft barnen på heltid hade jag lagt upp jobbet annorlunda, då hade jag lätt gått ner i arbetstid.

IMG_2231

Nu efter sommaren börjar barnen på en ny förskola, i Sollentuna. Och det ska bli så skönt att inte sitta och köra bil så långt varje dag. Både för min skull men mest för barnens. Det ÄR inte kul att sitta och känna att man somnar varje dag när man blivit hämtad på förskolan. Jag får kämpa för att hålla Philip vaken, han är så så så trött efter förskolan. Jag förstår honom. Hade jag kunnat hade jag också krupit ihop i en bilbarnstol och somnat till ljudet av bilmotorn. Det är ju så mysigt. Men istället får han stå ut med mina dåliga låtar på radion, mitt viftande med armarna och ”Kolla om du ser nån älg eller kanske ett råddjur Philip!”. Snart slipper vi det.

 1. C skriver:

  Vi lämnar 7 och hämtar 13. Då har jag gått ner till 80% och har lagt upp det så att jag gör en lång dag i veckan och då hämtar maken tidigt. Så gör han lite längre dagar när jag jobbar kort! Men då har jag ett väldigt fritt jobb där jag bestämmer tiderna själv. Få förunnat, så njuter av det 😊

 2. Emelie skriver:

  Fast jag som förskollärare tycker att de allra flesta barnen har 7:00-17:00 tid 5dagar i veckan.. Så känn inte den stressen! 🙂

  Men däremot är jag själv glad över att mina jobbdagar oftast börjar mellan 6-7 medan maken inte börjar förrän 8, och att jag har förtroendetid som innebär att jag kan göra mina 2h planering i vecka. hemma när barnen lagt sig. Så även om vi båda jobbar 100% får barnen 8-13, 8-15 eller någon enstaka dag 9-16 dagar på sin höjd. Men som sagt – hade aldrig gått om jag varit ensamstående, för det naturliga är ju såklart långa dagar när man jobbar heltid. Vi har bara lite tur som överlappar varandra.. Men nu när du & N är sambo – baseras inte barnens tider på er båda? 🙂 I vår kommun fungerar det så, både med tider och kostnader. Ett gemensamt hushåll liksom. 🙂

 3. Ville bara ge dig cred för att du får ihop allt. Vi är två men strular för oss också. Ibland fattar man inte vad folk jobbar med, hämtar tidigt å lämnar sent. Vi är inte några av dem 😂

 4. E skriver:

  Känn inte dåligt samvete med de tiderna! Jag jobbar på fsk i norrort och hos oss går bara barn som har småsyskon hemma innan 16! De flesta går runt 7.30-16 och verksamheten är anpassad därefter. Kram

 5. Elin skriver:

  Jag undrar också hur andra får ihop det.
  Vi lämnar barnen 7.30 och då är de bland de första på förskolan. Sedan hämtar vi 16.15 och då har de flesta gått hem.
  Jag har ibland dåligt samvete över att de får vara där långa dagar men har försökt att släppa det. Försöker tänka att man inte ska jämföra, man har sin situation att utgå ifrån och gör de val man anser vara bäst utifrån de förutsättningar man har.
  Skönt för er att ha förskolan nära efter sommaren, förhoppningsvis minskar det en hel del stress för dig. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..