Venedig, ge mig era bästa tips!

När jag fyllde år förra året fick jag en weekend av Nicklas i födelsedagspresent. Vi hade först planer på att åka någonstans i våras, men sen blev det en vecka till Cypern istället. Så vi tänkte att vi skulle åka någonstans nu i höst. Vi har bara inte kommit fram till ett resmål än. Jag var väldigt sugen på Svalbard, Island eller nåt annat snölandskap. Nicklas var mer inne på värme eller storstad. Jag drömmer om att åka på en kompisresa till Island och rida ut i flera dagar. Det vore en dröm! Nu har vi bestämt oss (tror jag, hehe) för VENEDIG! En weekend i Venedig i oktober. Nu undrar jag om ni som läser bloggen har varit där? Vad har ni för tips när det kommer till boende? Sevärdheter? Vilket ställe har den godaste pizzan? Shopping? Mamma tipsade om Verona som ligger nära Venedig.

1

Senast jag var i Italien var jag på Capri. Då hamnade vi mitt i en reklamfotografering för Dolce & Gabbana. Jag har även varit i Milano i ett dygn, men annars har jag inte sett så mycket mer av Italien. Eller jo, vi bilade igenom Italien, men stannade liksom inte någonstans. 

2

Älskar den här bilden! Känner ni igen den här tjejen? 

PA210882-kopia

Italien är magiskt och jag kan tänka mig att det blir otroligt romantiskt när man åker med någon som man älskar.

italien-venedig-hus-flyg-stad-624x247
Det ser ju helt klart vackert ut i Venedig. Om ni har några tips, kommentera gärna. Jag läste att det är cirka 20 grader där i oktober och det känns ju alldeles lagom. Jag ser så mycket fram emot vår resa! Mat, kärlek och lite shopping. Hade jag druckit alkohol hade det ju varit härligt med rödvin, men eftersom jag inte dricker längre (snart ett helt år utan) blir det inget med det.

 1. L skriver:

  Åk till Island så kommer ni få en magisk och väldigt annorlunda resa och romantisk! Åk på valsafari, bada i varma källor och rid islandshäst. Minne för livet ♡

 2. Anna skriver:

  Venedig är ganska överskattat tycker jag. Litet, ganska smutsigt och dyrt. Inte så genuint italienskt. Om ni vill till Italien, kolla in området Cinque Terre (osäker på stavning) eller Rom. Cinque Terre är otroligt vackert men kanske bör ses på sommaren, vet inte riktigt. Annars varför inte Kroatien eller Wien som är en fantastiskt vacker stad.

 3. Sofia skriver:

  Jag har varit i Venedig en gång och då var det dagsutflykt från Kroatien. Håller med det folk säger ovan, åk hellre till en annan stad i Italien om ni bara har en weekend. Venedig är kul att se men extremt dyrt och ganska smutsigt samt inte dit man åker för Italiens goda mat. Bologna, Pisa, Palermo, Verona m.fl. är mer värda att besöka tycker jag. har varit i Italien många gånger och Venedig är den största turistfällan av dem alla. Dock kanske det är mycket trevligare där i oktober än i mitten på juli, det tror jag! Dela gärna med dig av tipsen du får 🙂

 4. Carro skriver:

  Verona framför Venedig alla dar i veckan!
  Romantiskt, pittoreskt massa bra vingårdar att besöka i Valpolicella (om en gillar vin…)
  Lagom lång busstur till Gardasjön för magiska middagar, eller som heldagsutflykt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..