Nu har jag en veckas semester!

Så så så skönt! Nu ska jag vara ledig i en hel vecka tillsammans med barnen. Vi har inte bestämt än vad vi ska hitta på än. Men det blir bara vi tre, för Nicklas och hans barn ska åka iväg på en solsemester. Vi båda tror att det är viktigt att göra saker tillsammans som en hel familj. Men det är också viktigt för barnen att bara få vara med sin förälder. Därför valde vi att göra såhär, att dela upp oss en vecka. Jag tror att alla familjer, oavsett hur de ser ut, gör det som de tror är bäst för barnen. Man får inte glömma att det är rätt nytt för våra barn att vi bor tillsammans. Alice och Philip var varan vid att bara vara vi tre varannan vecka. Samma sak med Nicklas barn. För dem blev nog omställningen störst. Barnen alltså.

IMG_3736

Barnens pappa skickade den här fina bilden. De hade gått till bageriet och köpt frukost. 

Jag drömmer om att resa iväg med mina två musketörer. Jag känner dock att Alice och Philip är för små för att en vecka utomlands, ensam med mig, ska bli njutbar. Jag vill gärna att de ska kunna simma innan vi gör den typen av resa. En dag på stranden eller i en pool går absolut bra, men inte en vecka som ensam vuxen. Jag kanske är harig, men jag är så rädd för drunkningsolyckor. Och två armar är bara två armar. Två barn som simmar/hoppar åt olika håll känns ibland övermäktigt, även om de har armpuffar. Jag är dock övertygad om att vi tre kommer få en underbar vecka, vad vi än hittar på. Jag känner att jag inte heller riktigt bryr mig om vädret, jag är så nöjd med den här sommaren. Regnar det är det liksom okej. Är det sol, ja då är vi utomhus. Bara att få tid med bara A och P känns som lyxens lyx!

 

 1. Ulrika skriver:

  Hej Angelica,

  Gör ni någonsin något tillsammans alla fem?

  1. A skriver:

   De har ju varannan vecka ihop så klart de gör 🙂

   1. Ulrika skriver:

    Att bo ihop är inte samma sak som att aktivt göra en aktivitet/semester/utflykt tillsammans 😉

    1. De var ju nyss i Torekov alla fem. Sen tror jag inte Angelica skriver allt de gör, har säkert varit utflykter eller liknade hon inte nämt😂

  1. Hej Ulrika. Vi gör det mesta tillsammans skulle jag säga. Men Nicklas barn är så pass stora, att jag inte vill skriva eller lägga ut bilder på de i sociala medier. Därför kan det nog upplevas att alla inte är med. Men det är helt medvetet av mig 🙂 Kram

   1. Ulrika skriver:

    Jag förstår! Barnens bästa först. 😘

 2. Så härligt att det finns fler som delar upp sig ibland och att det får positiva kommentarer 😃. Min sambo har två barn på 7 och 9 år och så har vi en gemensam ettåring. Jag tycker att det kan vara bra att dela på sig ibland, dels pga åldersskillnaden och dels för att de större barnen ska känna att de får tid med bara sin pappa.

  Tyvärr möts detta ofta av skeptiska kommentarer, både irl och på min blogg. Det är ofta jag som får kritik när vi gjort något på varsitt håll för att jag ”inte vill vara med mina bonusbarn” eller ”inte är som en riktig familj”.

  Har du upplevt något liknande? Har du eller N fått kritiska kommentarer angående att göra saker på egen hand med barnen ibland? Hur bemöter ni det i så fall? Jag försöker att inte ta åt mig men inombords blir jag ledsen.

  Kram

  1. Men alltså hur kan folk ha åsikter om det?! Blir tokig! Så klart man måste få dela upp sig och göra det som passar ens egen familj. Eller inte dela upp sig om man nu känner för det 🙂 Tycker ändå att det pratas en del om att barn ska få egentid med en förälder i bland och varför skulle det då vara annorlunda i en bonusfamilj? Vi delar upp oss alldeles för lite i vår familj (vi är inte en bonusfamilj) men när vi väl gör det så är det såå skönt att bara vara med ett barn och fokusera på det och barnet blir lugnare av det. Win win för alla. Men ändå gör vi det mesta tillsammans av ren gammal vana tror jag. Förstår verkligen om ni vill dela upp er ibland med tanke på ålderskillnaden! Inget konstigt alls ju vare sig ni lever i en bonusfamilj eller inte! Försök att inte ta åt dig utan gör det ni mår bäst av är mitt råd 🙂

 3. Maria skriver:

  Är sp jäkla imponerad av hur fantastiskt du och N skött det här och att ni alltid sätter barnen först. Är så otroligt mongona pluspoäng till bonusfamiljer som inte bara tänker på sig själva som par utan också att era barn har mött en stor omställning i vardagen och behöver egen tid med sin gamla lilla familj med. Riktig eloge! Ni är fantastiska!

 4. Suss skriver:

  Vi har gjort precis som er ända sen vi flyttade ihop 2013. 🤗 Vi hade också lite åldersskillnad på våra barn så det kändes viktigt att de fick känna att man gjorde aktiviteter som passade just dem, då och då.
  Tror er lyhördhet kommer vara er vinst. 🤩♥️🤗

 5. Den skriver:

  Mycket bra beslut tycker jag! Önskar att fler tänkte som ni 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..