Byta förskola, hur ska det gå?

I morgon börjar Alice och Philip sin nya förskola. Det känns pirrigt och roligt, men också lite läskigt. Det är ju helt nytt för oss alla i familjen. Ny miljö att vänja sig vid, nya människor (både barn och vuxna) att lära känna. Och Alice pratar en del om sina gamla kompisar på Havsörnen. Jag tror att detta kommer gå hur bra som helst. Båda barnen är väldigt sociala och framåt, även om de kan vara blyga i början. De kommer att gå på olika avdelningar, vilket jag bara tror är bra för deras personliga utveckling. De kommer leka ute på samma gård, detta är en förskola som är ute mycket, så det känns fint och härligt!

IMG_4478

Trots att Alice är 5 år tycker jag att det är svårt att veta exakt vad de ska ha för kläder med sig. Jag ska sätta mig och googla vad som är bra ytterplagg. Jag tänker lager på lager, vind och vattentätt… Lite olika vantar för hösten. Underställ? Kom med tips om ni har, gärna på specifika kläder, inte bara material, haha. Jag vill helst bara ha en färdig lista att bocka av. 

IMG_4487

Men än är det lång tid kvar till vantar och mössa. Det är fortfarande varmt ute även om det är en krispigare luft. Jag älskar den här luften som är nu, den innehåller liksom förväntan. Ett pirr i magen, tanken på nystart gör mig glad. Nu ska vi göra oss i ordning och åka och handla en inflyttningspresent till en kompis. Nicklas kom hem tidigt i morse och ligger och sover. Jag vill helst av allt bara krypa ner hos honom i sängen och väcka honom, men jag låter honom sova. Jag har saknat honom så mycket!

 1. Jessica skriver:

  Hej! Jag älskar ytterkläder. Jag jobbar själv på i ur och skur förskola och vet hur viktigt det är med varma och torra barn. Jag har till mina barn 4 och 2 år

  ■Galonbyxor och galonregnjacka. Från didriksson
  ■fodrad galonbyxa och fodrad galpnjacka. Från didriksson
  ■vattentäta skalbyxor. 10000 vattenpelar med vattentäta sömmar
  ■vattentät skaljacka 10000 vattenpelare med täta sömmar
  ■galonvantar utan fleecefoder till den yngsta (köp alltid mindre storlek än du tror!)
  ■galonvantar med fleecefoder till 4åring. 2 par för de torkar långsamt om man glömmer vända på dem när de är blöta.
  ■en hel uppsjö av ulltumvantar. Från PoP.
  ■ullfingervantar till 4åring
  ■vintervantar med dragkedja till 2 åring utan till 4 åring. Från Gneis
  ■tunn mössa
  ■vintermössa
  ■ullsockor. Från Everest
  ■tunna ullstrumpor. Från Everest
  ■vinterstövlar. Ecco och sportfit
  ■gortex skor
  ■gympaskor. Bagheera eller andra lättviktskor
  ■buff. Från Fridas sy. Eller inkakids.

  Plastploppar på strumpor kyler i skor ute men ullsockor är hala så man kan behöva ha strumpor att byta med på förskolan.
  Jag gillar fleecegalon för vintrarna är så slaskiga och då slipper man krångla med galon över overall. Man får då säga till på föris att de ska hängas ut och in i torkskåp. Annars torkar de aldrig.
  Ullvantar håller värmen även om de blir blöta. Har jag även under galonvantar.
  Har alltid ett par tunna vantar i barnens fickor eller i luvan så man lätt kan byta när det blir blött.
  Mina barn älskar även underställ och köper alltid av ull, marinoull eller bambu. Kan köpas ganska billigt på reor hos Pierre Robert, pop, Lindex, Everest. Har man en t-shirt över underställ blir det inte kladdigt när barnen äter och kan således slippa tvättas så ofta.

  1. TUSEN tack! Vilken underbar lista. Är det okej om jag delar den i ett inlägg? 🙂 Kram

 2. Ella skriver:

  Reima och Gneis. Spec Gneis:)

 3. Hanna skriver:

  Stövlar kavat gimo med uttagbar foder är strålande! Nu bor vi i Dalarna men kör alltid Ullstrumpor o. Ev raggsockor, underställ, Ullfrotte och fleecefodrad Skaloverall från pop. Har vi klarat oss på ner till – 25 o därmed sluppit tjock vinteroverall.

 4. E skriver:

  Kör alltid tights och långärmad t-shirt som kläder på förskolan.. lekvänligt, bekvämt och inget som knölar sig under ytterkläder.
  Vindfleece och skalkläder från polarn och pyret, när det blir kallare blir det fleecekläder under.
  Har även ett vanligt regnställ hänger på förskolan men det används nästan aldrig utan skalkläderna brukar räcka 🙂 sen har vi haft vinteroverall från Isbjörn som vi varit supernöjd med.
  I skoväg, gummistövlar, vattentåliga sneakers, allväderstövlar när det blir kallare och sen vinterstövlar. Kan varmt rekommendera märket superfit, haft det några år nu i både sneakers och vinterstövlar och dom är grymma! Gummistövlar/allväderstövlar brukar jag köpa något billigt då det knappt används.
  Någon tunn mössa i början på hösten och sen kan jag rekommendera polarn och pyrets mössa med fleece inuti, den har funkat hela vintern för min pojk.
  Fingervantar och skalvantar i början på säsongen och sen några tjockare typ tumvantar innan det blir vintervantar. Också några ullsockor kan va bra att ha. Det här är vad vi kör på och det har funkat super 🙂 När det kommer till ytterkläder och vinterskor brukar jag kosta på mig bra grejer så jag vet att barnen håller sig varma och torra på förskolan (när man inte kan kontrollera dom själva).

 5. Den skriver:

  Har jobbat på en ur och skur förskola:

  – regnkläder (jacka med huva)
  – gummistövlar
  Vill man inte köpa fodrade gummistövlar (blir varmt på sommaren) kan man ta med raggsockor att ha i gummistövlarna 🙂
  – fleece underställ (!)
  – vindjacka
  – överdragsbyxor (tunnare till vår/sommar)
  -overall eller termobyxor/jacka
  – regnvantar
  -tumvantar (perfekt att ha under regnvantarna)
  – tjocka vantar till vintern
  – springskor (vanliga sneakers)
  – kängor (kan rekommendera Gore-tex godkända)

  Och kolla över kläderna, så inte gummistövlar är för små eller barnen har växt ur kläderna. Har man råd/möjlighet kan man alltid ha en dubbel uppsättning 🙂

  Namna ALLT! Kan rekommendera namn-lappar. Strumpor, vantar, byxor allt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..