Boka in en konferens för företaget

Jag och Jessica har bestämt oss för att åka till Smådalarö gård på konferens. Jag är så otroligt peppad på att sätta en affärsplan och budget för 2020. Jag får på riktigt gåshud när jag tänker på att jag landat i vad jag vill göra. När jag berättar för folk att jag sagt upp mig och nu ska bli doula, då känner jag hur hela mitt väsen längtar. Jag längtar efter att få vara det där stödet under en förlossning. Att få hjälpa par att gå igenom sitt livs kanske viktigaste stund.

doula_danderyd

Jag längtar efter att få vara med på mitt första kejsarsnitt. Mitt första samtal med blivande föräldrar. Allt längtar jag så otroligt mycket efter! Och det ska liksom få vara mitt jobb. Ett jobb jag är övertygad om att jag kommer att tycka så mycket om. Kanske så mycket att jag längre fram bestämmer mig för att utbilda mig till sjuksköterska och sen barnmorska. Men just nu tänker jag njuta här och nu av att jag hittat rätt. Att jag hittat mig själv på nåt sätt.

Jag har inte satt igång än med min nya hemsida, jag har sett att man kan göra lite olika gratisversioner. Om någon av er som läser bloggen är grymma på att designa en enklare hemsida får ni gärna kontakta mig. Jag har heller inte bestämt mig för ett nytt företagsnamn… Många beslut som ska tas. Och jag och Jessica ska såklart planera för vårt gemensamma företag. Det är så kul att det är hon och jag igen!

 1. K skriver:

  Förlåt men jag fattar inte. Varför vill man ha med en person man inte känner som inte har varken medicinsk utbildning eller klinisk erfarenhet vid en förlossning!? Helt obegripligt. Känns som att den här doulaprylen är för att man inte pallar utbilda sig till bm?

 2. A skriver:

  Så kul! Jag älskar att vara doula men kan tyvärr inte leva på det heltid men jobbar med begravningar också.:)

  Jag hade också små barn när jag började och den största utmaningen var att:

  1 alltid vara tillgänglig dygnet runt så jag kunde bara ha ett par i slutskedet på gång åt gången.

  2: att bara kunna ta betalt för den aktiva tid då jobb utförs, ej jourtid.

  3: Ibland var jag med där förlossningen drog ut kanske. 24-48 timmar och så stod vi där med barnen som skulle hämtas/lämnas etc.

  4: Har doulat ca 180 par men snitt har jag aldrig fått vara med påmdå endast pappan och sjukvårdspersonalen fått vara med.

  MEN allt går bara man vill! Det är helt fantastiskt!

  Något som var väldigt bra var att jag bara kände mer och mer kärlek till min egna familj! Och kom fram till att jag ville bli barnmorska, det tig fanemej sina år men nu så!:)
  Snart är jag klar.

 3. Rebecca skriver:

  Min man jobbar med webbanalys, designar hemsidor bl.a.
  Låter det intressant så mejla mig så får du hans uppgifter.

  Tack för din härliga och inspirerande blogg!

 4. Nellie skriver:

  Min pojkvän har ett eget företag där han jobbar med att designa hemsidor åt folk. Kontakta mig gärna! Hans hemsida är cocreations.se.

 5. Nettan skriver:

  Du kommer passa så bra som Doula!!! Häftigt att du gör din grej! Hur funkar det, måste man va ajour dygnet runt om man är bokad av ett par? Hur känner du för att va ”låst” inför ett pars förlossning? Jag tyckte det va jobbigt inför min egen förlossning med barnvakt till ungarna osv. Hur gör man som doula?

  1. E skriver:

   Min doula hade jour från och med 2 veckor innan bf och fram tills det var dags. Under den tiden höll hon sig ”hemma”.. alltså inga resor eller åka bort på det sättet utan i närheten av hemmet för att lätt kunna komma när det behövdes.
   Nu hade hon inga småbarn längre men däremot jobbar hon till vardags som lärare så hon fick dra mitt i en lektion 🙈 gäller att ha förstående kollegor då 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..