ANNONS

Villa VS lägenhet – vilka är fördelarna med lägenhet?

/

Jag fick en fråga på instagram från en följare som undrade om jag kunde skriva ett inlägg om fördelar med att bo i lägenhet. Och absolut, det är för er jag skriver bloggen, jag älskar när ni hör av er och har önskemål. När jag flyttade hemifrån flyttade jag till en liten, verkligen liten etta vid Karlaplan/Gärdet. Det var på 17 kvm, nedre botten med en gräskulle och ett stort träd utanför fönstret. Det blev aldrig någonsin ljust där inne.

Hur som helst, det var inte lilla miniettan detta inlägg skulle handla om. Jag har bott i många olika lägenheter och ett parhus. Med barnen har jag bara bott i parhus och i denna lägenhet som vi har nu i Silverdal. Med barn skulle jag säga att det finns många fördelar med att bo i radhus eller villa. Det är skönt att kunna ”släppa ut” barnen på baksidan så att de kan leka. Dock är det ju viktigt att alltid ha koll, speciellt när de är små. Några gånger när vi bodde i huset fick jag rusa ut i skogen och jaga tag i Philip som smet titt som tätt.

darkblue_bedroom

Det har varit så roligt att inreda lägenheten tillsammans med Nicklas. Att göra detta hem till vårt. Vårt första gemensamma boende. 

IMG_1943

6 fördelar med att bo i lägenhet: 

  • Elräkningen är lägre än någonsin. När jag bodde i hus betalade jag hur mycket pengar som helst, 100 kvm skulle ändå värmas upp och det kostade ganska mycket.
  • Kostnaderna överlag är ju mycket lägre när man är sambo i en lägenhet. Innan betalade jag själv för lån, amortering och hyra. Nu är vi två som delar på en betydligt lägre avgift. Mer pengar över varje månad = mer skoj och mindre ångest!
  • Man kommer närmre varandra. Det är såklart skönt att alla i familjen kan ha varsitt rum. Men på ett sätt tycker jag att det är härligt att bo på en lite mindre yta. Vi kommer närmre varandra på ett sätt. Vill barnen vara ifred kan de alltid gå in på sina rum och leka.
  • Bilen står i ett garage! En riktigt stor fördel med just denna lägenhet är att det finns möjlighet att hyra garageplats inomhus. Det betyder att jag aldrig mer behöver skrapa bilrutan en tidig morgon i februari. Så skönt!
  • Jag har ingen tomt jag behöver pyssla om och sköta. Inga grannar som suckar högt eller blir irriterade för att gräset är för högt eller lavendelbusken för vildvuxen. Jag har inte så stort intresse för trädgård, så en balkong passar mig alldeles utmärkt.
  • Nu kanske detta inte är en fördel för många, men för mig är detta en stooor fördel. Jag har ingen vind och inget garage att proppa fullt med skit. Ju större förvaring jag har, desto mer skräp samlar jag på mig. Jag är bäst på att fylla påse efter påse med burkar, glas och papper. Det är för sällan jag tar mig tiden att åka och slänga allt, så jag samlar på hög. Så skönt att inte ha det så nu, utan kunna gå till vårt grymma soprum där allt har sin plats.

IMG_1947

Vår plan är att bo i den här lägenheten i några år, för att senare kunna köpa ett radhus eller villa. Det är nåt visst med att kunna öppna dörren, sätta ner fötterna i en fuktig gräsmatta och dricka en kopp kaffe i morgonens första solstrålar. Men här och nu, just här och nu, ja då passar lägenhet oss bäst. Men när vi flyttat till villa/radhus, ja då kan jag skriva om de fördelarna. Jessica köpte förresten hus igår! Eller Jessica och Ibbe såklart. Och och gratta!

1
46

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00