När man vabbar rinner tiden iväg

Hur är det med er? Är ni pigga, friska och starka? Jag vet att vabb är vanligt när man har barn, speciellt små kids som går på förskola. Och det man får göra för att inte bryta ihop och gnälla är att acceptera. Acceptera att det är tider av snor, feber och förkylningar. Det kommer vara dagar där jag inte kan jobba.

Jag hade planerat massa saker den här veckan som jag var tvungen att boka av. Viktiga möten, intervjuer och jobb. Men! Jag tycker inte att vabb är hela världen. (Återkommer dock i frågan vid vinterkräksjuka). Eftersom jag har barnen varannan vecka kan två eller tre vabbdagar vara mysigt. I alla fall när barnen inte är så sjuka att man blir orolig. Här har det varit klassiska förkylningar med feber och snor.

IMG_8081
Man får helt enkelt göra det bästa av situationen och när barnen kollar på film kan jag passa på att jobba undan lite. Jag har redan druckit tre (!) koppar kaffe och gått igenom hela inkorgen. Jag älskar att ha nyhetsmorgon på i bakgrunden när jag jobbar. Jag behöver inte titta, jag vill bara höra ljudet. Det är som en trygghet för mig, som följt med mig sen barndomen. Tittar/lyssnar ni på Nyhetsmorgon?

IMG_8082

För några veckor sen köpte Nicklas en fredagsbukett och den har nu torkat. Han har köpt blommor som klarar sig kanon utan vatten. Bra ju! Jag vet inte vad de olika sorterna heter. Han hade även köpt brudslöja i olika pastellfärger, de klarade sig dock inte lika bra. En helt annan sak, det är sjukt mycket bananflugor här hemma nu. Har ni samma problem? Jag tänkte först att det berodde på att blommorna var gamla, men icke. Vi har heller ingen frukt framme. Vad har ni för tips för att ta kål på miniflugorna? Barnen tycker att de är gulliga, jag håller tyvärr inte med.

 

 1. Hanna skriver:

  Hela september har gått åt till vabb & sjukdom! Är så så så trött på det! Dottern började med influensa i elva dagar, hög feber & hosta. När det äntligen vände så blev jag & min man totalt däckade av samma influensa. Helt utslagna med en pigg 3,5-åring & så en 4,5 månaders lillasyster.

  Jag hoppas såå på en fortsatt frisk & härlig höst!

 2. Linn skriver:

  Världens bästa trick för bananflugor:
  Blanda typ 1 dl vatten med 0,5 dl vinäger, någon droppe diskmedel (det gör att ytspänningen släpper så de jävlarna drunknar) och nån skvätt honung/sirap eller liknande sött. Skojar inte när jag säger att man kan få död på 50 st på ett par timmar 👏🏻

  1. E skriver:

   Gör också så.. superbra! Men räcker med lite vatten o lite vitvinsvinäger (50/50). Brukar göra i botten på ett glas eller liten microburk vara

 3. Maria skriver:

  Häll kokande vatten i avloppen och torka rent överallt hela tiden. Vädra gärna nu när det ska börja bli kallt på kvällarna så det inte är varmt inne.

 4. C skriver:

  Häll kokande vatten i avloppen dagligen så äggen dör, häll i diskmedel efter så äggen inte fäster i avloppet. Köp gula klisterskivor som de små jävlarna fastnar i, en bananflugefälla från Granngården är super! Ta livet av så många du kan, sug upp dem med dammsugaren. Man får föra ett intensivt krig men det lönar sig när hemmet är bananflugefritt! 😁

 5. Här är alla friska förutom jag. Världens jävligaste förkylning med tillhörande rethosta som gör att jag får en hostattack så fort jag sitter eller ligger ner. Fab när man har sjuveckors bebis och sömnen inte är den bästa alla nätter. 🤧

  Och dom där små asen till bananflugor har vi haft i en månads tid nu. Har gett upp att bli av med dem.. tänker att någon gång dör dom väl?! 🤷🏼‍♀️

  1. C skriver:

   Jag hade äckliga bananflugor ända ut i slutet av november förra året, trodde också de skulle dö ut. Fick utrota dem genom fullskaligt krig istället! 😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..