Är ni verkligen enäggstvillingar?

En fråga jag och Jessica får ganska ofta är ”Är ni verkligen enäggstvillingar? Ni är lika, men inte lika”. Svaret är ja. Vi är enäggstvillingar. Vi har tagit blodprov och vi har samma DNA. Hur sjukt är inte det egentligen? Jag är väldigt fascinerad av tvillingar. När jag ser tvillingbarn eller bebisar på stan säger jag ofta högt, utan att tänka mig för ”åh, tvillingar!”. Även när jag går utan Jessica. De vet ju inte om att jag själv är tvilling. Creepy kanske. Men jag tycker att det är så fascinerade. Speciellt när de verkligen är identiska. Gärna med likadana kläder. Som barn klädde mamma oss alltid i likadana kläder. Ibland körde hon likadana klänningar, men olika färger. Jag hade rosa och Jessica hade gul. Vi köper en del lika kläder idag också, och lånar av varandra.

lagergren_enaggstvillingar

När man studerar våra ansikten noga, nära nära, ja då ser man tydligt våra olikheter. 

dna_tvillingar

Jag kan faktiskt inte förstå hur vi kan ha så olika näsor. Men de är ju inte ens i närheten av lika varandra? Min är liksom droppformad… Och mer fågelaktig om ni förstår vad jag menar. Jessica är mer rund. Min är i och för sig mer lik pappas än vad Jessicas är. Jag är mer lik pappa överlag, till utseendet i alla fall. Till personligheten är jag mer lik mamma. Känslosam!

samma_dna

Som jag älskar att vara tvilling med henne. Det finns faktiskt ingen som jag skrattar så mycket med som med henne. Hon får den sämsta dagen att bli ljus. Jag är mycket mer skör än vad hon är och det är skönt att veta att jag kan luta mig mot henne när själen stormar. Hon tröstar men är också hård. ”Skärp dig, Angelica. Det löser sig, det gör det alltid.” Det måste vara speciellt att driva företag med mig. En känslostyrd människa som vill göra allt och alla nöjda. Jessica är mer ”passar det inte så dra”. Okej, kanske inte så hård, men hon säger oftare nej än jag gör. Jag säger nästan alltid ja. Och jag vill ibland lite för mycket.

Nu ska jag hoppa av tåget (lämnade bilen hemma idag, så skönt att bara sitta och njuta på på tåget istället för att stressa i trafiken i stan) och promenera bort till Bonnier. Dags för poddinspelning!

 1. Hej,
  Jag är bara nyfiken, hur kollar man om man är en- eller tvåäggs? går man till vårdcentralen eller gör man det på annat sätt. Vi har alltid fått höra att vi nog är enäggs men man vet inte. Skulle vara kul att ta reda på 🙂

  1. Hej! Vi har varit med i en stor undersökning för just Tvillingar och där lämnade vi blodprov 🙂 Kram

 2. Nat skriver:

  hej

  jag såg en intressant dokumentär om typ det. Hur uppväxten formar oss inte bara mentalt utan även fysiskt och då såklart även utseendet. Hur enäggstvillingar kunde bli mer och mer olika om de levde väldigt olika liv, åt olika typ av mat, en stressade mycket och en slappade. Något man såg påverkade mycket var i de fall där en tvilling fått ta många antibiotikakurer som liten typ ”öronbarn” och då fick väldigt ändrad tarmflora. Det i sin tur resulterar ofta men inte alltid i att man får sämre tarmflora och börjar äta sämre mat och på sikt kan det ge viktuppgång.

  tack för en super mysig blogg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..