Barnens aktiviteter, hur många är rimligt?

Nu är barnen iväg på simskola, deras pappa var här och hämtade. Alice har gått på den simskolan innan, nu är det dags för Philip att också få börja. Först går Alice och sen går Philip. Det ska bli roligt att höra hur det gick! Tanken var att de skulle börja på dans också, men sen kände jag att det räckte med en aktivitet i veckan. Och att de till våren kan börja med dans eller någonting annat. Då kanske de kan ha två grejer att göra. Hur gör ni med era barn? Har de några aktiviteter? Alice är 5 och Philip är 4 år.

img_2086

Philip älskar vatten och är som en fisk. Jag brukar säga till honom att det säkert är för att han föddes i ett badkar. Både han och Alice tycker att det är en mysig och lite knasig historia. Jag tror att fler och fler barn kommer att födas i just vatten, om det finns möjlighet. Och om det inte sprids skräckhistorier kring det. Jag förstår att vattenfödsel inte är för alla, långt ifrån. Men för mig och andra som gillar att bada, ja då kan det vara smärtstillande och avslappnande.

Jag är mitt upp i slutskedet av alla böckerna jag läser inför min doulautbildning. Jag ser så mycket fram emot den. Den 6 november hoppar jag på ett tåg och åker ner till Höör.

 1. Sofia skriver:

  Att barn lär sig simma är superviktigt. Sedan tycker jag det är bra att ha olika former av aktiviteter; för kroppen och för hjärnan. Att lära sig spela ett instrument t ex är väldigt bra för hjärnans utveckling.

 2. Erica skriver:

  Hej! Min dotter är 4 år och har två aktiviteter i veckan, dans onsdagar och skridskor på söndagar. Vi hade satt en aktivitet som gräns men dottern ville gärna lära sig skridskor så då la vi till den också. Än så länge fungerar det men det gäller att planera maten i förväg så man slipper stå och laga mat när man kommer hem, ska va att bara värma på.

 3. Malin skriver:

  Vår 3 åring har 2 aktiviteter i veckan, gymnastik och simning. Vi vuxna tar varsin aktivitet och det blir en bra kvalitetstid. Simning har vi kört sen hon var 1 år då vi tycker det är viktigt. I våras gick hon dans och hade gärna fortsatt men vi valde testa gymnastiken (tog man inte chansen/platsen nu så kan de va flera års kö). Eventuellt att vi kör dans till våren också om de passar tidsmässigt, förhoppningsvis kan jag köra ett kort pass på gymmet samtidigt då det ligger brevid varandra. Och i framtiden hoppas vi såklart hon vill fortsätta med simning och gymnastik(eller friidrott), men det får hon själv välja. Någon aktivitet tror jag är viktigt senare men det får inte gå ut över skolan.

 4. Karin skriver:

  Våra barn är 6.5 år och 5 år.
  6.5-åringen går på tre aktiviteter: simskola, springskola och brottning. 5-åringen går på simskola och balett. Som tur är går de på samma simskola (samma grupp) eftersom de är så nära i ålder. Det är roligt med barnens aktiviteter men ibland tycker jag att det kan vara lite mycket. De dagar som de inte har aktiviteter så har de antingen kompisar hemma hos oss eller leker hemma hos kompisar. Alltid är det nåt😊

 5. T skriver:

  Vår femåring går på innebandy och hockeyskola. Han längtar efter att få börja på fotboll till våren. Max två aktiviteter/säsong tycker jag är lagom för oss. Varje förening kräver ju också föräldraengagemang som kiosk, tränare mm.
  Våra stora barn 14 och 11 håller också på med mycket sport! Fullt upp varje helg men det är mest bara roligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..