Bara hon och jag

Igår hade jag och Alice några timmar bara vi två. Ofta när jag har egentid med något barn blir det med Philip. Alice har ett större behov av att vara hos sin mormor, bara hon. Så det har mest bara blivit så. Nu bestämde jag och Alice att vi skulle plocka svamp. Nu blev det inte så eftersom regnet öste ner. Så istället åkte vi till Mall of Scandinavia och shoppade presenter till Nicklas som fyller år idag. Bästa presenten är helt klart en radiostyrd helikopter! Jag köpte en mini-helikopter till honom första födelsedagen tillsammans. Han var sämst på att köra den. Så dålig att jag nästan kissade på mig av skratt. Men ändå var det jag som körde sönder den. Jag körde så fort upp i taket att den dog. Så var skratten slut. Men nu! Nu har han fått en ny, stor helikopter som jag hoppas ska hålla. Och som jag hoppas ger många skratt.

IMG_9837
Just nu är vi inne i en fas där den här lilla donnan testar gränser. Hon kan göra mig vansinnig när hon inte lyssnar. Hon hör vad jag säger, men säger emot. Hon känner att hon inte får bestämma och blir frustrerad. Jag ger henne absolut utrymme att bestämma, men vissa grundläggande saker som att äta, gå på toa, tvätta händerna, klä på sig…. de måste man bara följa. Jag vet att detta är en fas som många andra, men jag vill ibland slita av mig mitt eget hår. Jag tar djupa andetag och försöker övertala henne, utan att muta eller hota. För det är den lättaste vägen. Muta eller hota. Muta med godis, hota med att ”då gör vi inte det där roliga”.

IMG_9838

De stunderna som vi lyssnar på och respekterar varandra är så mysiga och fina. Hon är så lik mig på många sätt, vilket är underbart. Men såklart påfrestande för tålamodet. När hon vill ha någonting vill hon ha det nu, helst igår. Precis som jag. Jag visste faktiskt inte att livet som mamma skulle innehålla så många dagliga utmaningar. Det är på ett sätt sjukt mycket roligare att vara mamma än jag trodde. På ett annat sätt jobbigare i form av att tålamodet prövas. Varje dag. Men jag skulle inte byta bort de här livet för någonting i världen. Jag har blivit en bättre människa sen hon gjorde mig till mamma.

  1. Emma Å skriver:

    Jag och min lilla tjej brukade ha kisstävling…vem hinner snabbast till toan och sätter sig och kissar först, när det var viktigt att hon skulle kissa 😊 . Hon fick vinna ca 95 procent av ggr och älskade det. Det gäller dock att vinna nån gång för trovärdighetens skull, helst när det inte är viktigt att barnet kissar 🙂 Litet tips😊😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..