Bonusfamiljen

Igår satt Nicklas och jag uppe sent och pratade i nästan två timmar. Vi pratade främst om barnen och hur stor omställning de behövt gå igenom. Jag sa att varannan vecka, när det bara är jag och Nicklas, då har vi all tid i världen till återhämtning och vila. Och vi har det lugnt! För barnen, som slussas mellan två olika hem blir det aldrig så. De har syskon eller bonussyskon i sina andra familjer och hos oss är det sällan helt lugnt och stilla. Jag byter vecka på torsdagar och Nicklas byter på fredagar. Så barnen får alltid en kväll med båda oss vuxna. Alice och Philip när de kommer och Nicklas barn kvällen innan de ska till sin mamma.

IMG_9955

Vi pratade om att kolla på om man skulle justera lite, men att det skulle vara aktuellt först nästa höst. Det är inte helt lätt att ändra om i schemat när det är så många människor och familjer inblandade. Vi pratade om julen också, hur vi ska fira det. Både mitt och Nicklas främsta fokus ligger hos våra barn. För oss är det viktigast att julen blir bra för de små. Att vi (jag och Nicklas) kanske inte får fira tillsammans på självaste julafton är ingen sorg. Jag är uppvuxen med skilda föräldrar, för mig spelade det ingen roll vilket datum vi firade julafton.

Ni som lever i bonusfamiljer, hur delar ni upp tiden? Så att alla barnen känner sig sedda, får tid ifred och dessutom får känna att vi allihopa är en familj? Det är en utmaning tycker jag!

 1. Kloka funderingar..
  Jag lever själv i en bonusfamilj och brottas ofta med dåligt samvete över att barnen inte blir sedda eller ska komma i kläm på min vecka. Många tårar har fällts från min sida, många misstag har begåtts samtidigt som vi ofta har det fantastiskt fint i vår bonusfamilj. Jag landar alltid i att kärleken till min man och familjen gör att detta är det rätta för mig och mina barn. Han ger dem trygghet och glädje och tar fram den bästa mamman till mina barn. Vi kämpar, vi gråter och vi glädjs igår familj men vi gör det alltid tillsammans. Jag lär mina barn vad kärlek är, varje dag är den synlig i vår familj. Att leva i en bonusfamilj kan ibland kännas kämpigt när man möter andras okunskap och fördomar. Men jag har valt att inte lägga någon energi på andras tankar.
  Jag och min man lägger all vår tid och kraft och alla våra tårar på att våra fem! gemensamma barn ska känna sig sedda, lyckliga och trygga. Det är ett arbete som aldrig tar slut samtidigt som det är det lättaste arbetet som finns eftersom motivationen att kämpa för sina barn alltid finns kvar.
  Trots allt arbete, slit och alla uppoffringar så finns alltid vår kärlek till varandra kvar när dagen är slut. Det har inte varit enkelt, det kommer inte att vara enkelt men jag lovar dig att är det rätt och du får mycket kärlek, då finns kraften alltid kvar när tårarna torkat och längtan att få vara tillsammans tar aldrig slut.

 2. ann skriver:

  Hos mig är det knepigt vi har strik varannan vecka sen ett år tillbaka… och innan dess var jag mest ensam med barnen då ex roade sej med singel livet. han stack bara en dag helt plötsligt o relationen var över, jagbodde kvar o hade 80% av barnens umgänge … jag har frågat om julen flera ggr men inte gfått svar så jag får köra julafton den 22 dec men mina små ( 5 o 7 år ) och sen så hoppas jag att pappnn tänker va hemma( han brukar ta barnvakt på sina pappa veckor o bo hos sin tjej ist) o inte bara dumpa barnen hos sin psyktokiga farmor som helt plötsligt han börjat utnyttja men som han själv inte tyckte skulle va ensam med barnen när vi levde. han vill ha allt skriftligt , o jag får inte sms / ringa honom o han har en specilall mailadress som jag ska kontakta honom på, o nr han är barnfri så vill han inte ha kontakt, svarar inte på smms el dyligt, jag kan ” boka ” tid för samtal hos honom om jag sms el mailar innan… ja ni har det bra ni 2 … mitt ex har valt en ny kvinna nutan barn o det känns negativ då hon inte vill dela vardagen med barnen. jag o min kille ha inga helger i hop utan 3 kvällar varannan vecka vi är ” barnfria ” men vi ses med barnen o lånar hans barn från mamma som visserligen inte heller vill byta helger för hon vill ha dom med sin kille men hon lånar i alla fall ut barnen till min kille… ja det är ett hell.. men det är bara att genomlida tills barenne är stora. jättebra att barnen har en egen dag med er, jag tycker dynd om de barnen som aldrig får egen tid med sin förälder då alla andra bonus pappa o mamma or syskon är där. tack för en kul blogg:)

 3. Anna skriver:

  Hm, känns som att det antingen blev fel rubrik eller fel inlägg 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..