Du är oseriös

Jag fick ett dm på instagram som jag ville lyfta här i bloggen. En del av meddelandet löd: ”Du tror inte att det kan vara problematiskt att få kvinnor att vilja ha dig med tanke på podden, och då tänker jag på din ”oseriös” sida som ni alltid spelar på i podden?”

Jag tycker att det är en intressant fråga och jag svarade hen. Men jag vill lyfta frågan här också, för att berätta lite mer om mitt jobb som doula. Jag kommer aldrig någonsin prata om mina doulauppdrag i Tvillingpodden. Jag kommer inte att blogga om kvinnorna som föder eller deras partner. Jag har tystnadsplikt som doula och kommer att ta mitt jobb på största allvar. Jag kommer alltså inte prata med andra om vilka par som kommer till mig. Varken före eller efter förlossningen. Jag kan agera fotograf/filma på förlossningen, men kommer aldrig att dela med mig av bilderna i mina sociala kanaler.

angelica-lagergren-

Skulle det vara så att någon som kommer till mig, som har lyssnat på Tvillingpodden, och vill ha mig som doula. Då tror jag inte att man är orolig över att jag ska vara oseriös. Jag tar mitt jobb som doula på allra största allvar. Att gå igenom en förlossning är ett av de största och mäktigaste man kan göra i livet. Jag finns där som en stöttande hand. Som en trygg, lugn och stabil stöttepelare. Jag är inte där för att flamsa eller agera oseriöst.

moster_bonnie

Jag tror att många av er som följer mig här och i Tvillingpodden vet att jag har många olika sidor. Jag kan absolut vara extremt flamsig och oseriös i podden. Jag kan vara öppen här i bloggen med mitt mående. Jag kan blanda högt och lågt, men jobbet som influencer är något helt annat än jobbet som doula. Jag tror att de flesta av er förstår skillnaden. Jag väljer vilka sidor jag vill visa i mina sociala kanaler. Tvillingpodden är en humorpodd och min blogg är en plattform för att dela med mig av mitt liv. Jag kommer inte sitta under en förlossning och live-sända. Jag kommer inte prata om mina egna förlossningar. Jag ska berätta mer för er, så ni förstår vad yrket som doula går ut på.

 1. Maria skriver:

  Jag tänker tvärt om, att man KAN läsa om dig och ”lära känna dig” genom dina sociala kanaler kan ju vara jättebra. Det kommer säkert locka till sig personer som är lik dig och vill ha dig som doula, och även stöta bort andra som inte är som dig alls, så det blir win win.

 2. Ida skriver:

  Jag ser det som en fördel att du verkar vara en skojfrisk person som säkert kan lätta upp stämningen när det behövs/är önskat. Du lär ju känna paren du kommer arbeta med och vet vad dom önskar utav dig. Alla människor har ju olika sidor, vore tråkigt tycker jag om man var seriös och allvarlig hela tiden.
  Tycker du verkar vara en modig person som vågar blotta många av dina sidor/personlighetsdrag.
  Lycka till med nya yrket!
  Är lite avis på att du hittat ett yrke som du känner så starkt för.

 3. Helena skriver:

  Att du kan uppfattas som oseriös i podden tror jag inte är ett problem, däremot tror jag att det faktum att du är influenser faktiskt kan vara det. Eller jag tänker på hur jag skulle tänkt inför en kommande förlossning iaf. Om jag hade velat ha en doula så gör man ju lite research på personen man eventuellt ska anlita. Googlar man dig så kommer man ju oundvikligen komma till din blogg och kunna läsa om ditt privatliv, ditt mående och allt därtill. Jag hade nog inte tyckt att det var positivt då jag känner att jag nog ändå hade velat ha en distans till min doulas privatliv. Det är lite som en psykolog, man vill känna värme och trygghet men inte veta så mycket om deras privatliv för det blir liksom ”fel” med rollerna då. Jag vet inte om det blev tydligt vad jag menade men jag tror att det kan vara bra att veta att vissa nog skulle resonera så, så att man kan vara beredd på att bemöta det om det blir aktuellt. Lycka till!

 4. Elin skriver:

  Hej! Nu ser jag iof inte dig som oseriös men det är ju viktigt att kunna växla. Jag har ett yrke där mycket handlar om död och elände. Självklart är jag seriös i min yrkesroll men på fritiden och vänner är jag otroligt flamsig och skojfrisk. Det är ju såklart ett sätt att hantera det jobbiga. Så fortsätt ha många sidor! Jag är säker på att du kommer att göra ett jättebra jobb! Hade jag inte varit klar med barnafödandet hade jag anlitat dig direkt 😀👍🏻😘.

 5. Hanna skriver:

  Vilken tråkig kommentar. Tack och lov att de flesta människor är mångbottnade och kan vara både seriösa och flamisga, vad tråkigt om alla var seriösa jämt. Var sak har sitt forum. Tror helt säkert du håller isär dina olika yrkesroller. Lycka till som doula!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..