Önskan om en hund

Jag har precis pratat med en uppfödare till en hundras jag är väldigt intresserad av. Jag vill åka dit så snart som möjligt och lära känna hundarna, de verkar helt underbara. Jag tror att den  rasen skulle vara perfekt för vår familj. Jag vill ha en pigg, aktiv hund som gillar barn. Som fungerar bra med andra hundar (tex när jag åker till stallet) och som inte lägger sig platt på marken när det regnar.

Mimmi, vår lilla Yorkshireterrier som vi hade när jag var yngre hatade att gå ut. Hon ville knappt gå ett varv runt huset. Hon älskade att vara inomhus. Jag vill vara ute i skogen med vår hund. Jag vill bada med hunden och att den ska vara som en del av familjen. Åhh, nu längtar jag ännu mer. Jag har redan spanat in en valpkurs jag vill gå.

Älskade lilla vovve. Hon gav oss så mycket kärlek i alla år.

img_2945

Jag vill ha en större hund den här gången. Nu ska jag packa ihop dagens kontor och bege mig till förskolan och hämta hem aporna. Jag får de en dag tidigare till min stora lycka. Jag tänkte att vi ska åka och tvätta bilen, tanka och fylla på spolarvätska. Sånt som jag tycker är riktigt trist, men som barnen älskar att följa med och göra. Vi hörs senare ikväll!

 1. Maria skriver:

  Känner du inte att ni kanske ska vänta lite med en stor hund? Ni har ganska nyligen (?) flyttat ihop, roddar fyra stycken barn varannan vecka. Tänk på att en stor hund kräver massor av tid, ork och pengar. Massor av promenader i alla väder flera gånger om dagen. Min vän har en sibirian husky som hon är ute och går med i 4 timmar per dag vilket anses för lite enligt vetrinär. Även små hundar kräver flera promenader, uppfostran etc men vad vet jag ni kanske har tid för det med 🙂 Niklas barn är ju större och kan ta hand om en hund 🙂

  1. Malin skriver:

   Jaaa men det blir svårt när du jämför en stor hund med en siberian husky. En sån hund ska man inte ha till sällskap, och jag förstår verkligen att 4 timmar promenad om dagen räcker, den hunden ska ju dra, inte promenera i koppel. Jag tror absolut att en stor hund kan funka lika bra som en liten hund, alla stora hundar är ju inte lika krävande. Lita på att Angelica och hennes familj har tänkt igenom detta och att uppfödaren säljer sina valpar till ”rätt” hem. Hundar förgyller livet!

  1. Hej Maria,
   Vi skulle absolut kunna vänta i tre, fyra år. Men vi vill inte det. Jag vet att det är svårt att leva varje dag som den sista, men för mig är det viktigt att inte skjuta upp saker längre. Har jag möjlighet, både med tid (hunden ska vara med mig på kontoret på dagarna) och pengar, så ser jag ingen anledning att vänta. Nicklas har haft hund (stor) innan och är väldigt intresserad av uppfostran. Hela familjen är väldigt aktiva och vi alla älskar att vara ute i skogen. Alice och Philip kommer inte kunna gå ut med M själva, men de kommer däremot få lära sig massor av saker genom att ha en hund. Som omvårdnad, respekt och omhändertagande. Jag tycker att det är så viktigt med husdjur 🙂 Jag ångrar bara att vi inte köpte en tidigare. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..