ANNONS

Sluta och börja dagen med träning

/

Edit: Detta skrevs i fredags, men en trött person (jag) glömde trycka på publicera… zzz zzz

ÄNTLIGEN har träningsmotivationen kommit tillbaka. Det krävdes 8 (!) yogapass på ett dygn för att kroppen skulle vakna. För mig är det den mentala biten som sätter krokben för mig. Jag VET hur skönt det är efter ett pass, men när barnen somnat eller jag har jobbat klart lockat soffan och någon spännande serie mig mer.

MEN! Nu kom jag ju på att jag inte bara behöver lyssna på poddar när jag tränar. Jag kan ju faktiskt kolla på ett avsnitt av Gåsmamman när jag går eller kör på crosstrainer. Jag föredrar dock att lyssna på något. Musik eller podd, men möjligheten finns ju de dagar jag känner mig extra mycket som en trött latmask. Jag startade dagen idag med kondition och styrka på gymmet. Och igår avslutade jag dagen med yoga.

Det blev inga bilder vare sig på gymmet eller på mattan igår. Så ni får hålla tillgodo med en gammal bild hemifrån Jessica. Som flyttar idag!

Igår när barnen hade somnat tände jag ett ljus i sovrummet och drog fram yogamattan. Jag har skaffat Yogobe efter förra helgens retreat. Igår blev det ett pass på 40 minuter med Yin yoga. Det är en yogaform som handlar om att stanna kvar i positioner länge. Ibland känns det som en evighet… Men det är skönt. Och väldigt bra träning för mig mentalt. Jag får brottas med tankar som ”nej, nu vill jag inte mer” och istället bara ta ett andetag i taget. Det fungerar också att tänka att jag andas genom den muskeln där det spänner och drar. Det låter konstigt, men det funkar faktiskt bra. Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och beta av alla mail som kommit in. Jag ska hämta barnen tidigare idag, så jag behöver jobba i raketfart.

0
34

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00