Spännande möte om psykisk ohälsa

Efter att jag hade lämnat barnen på förskolan åkte jag buss in till stan och lämnade blodprov. Jag ville göra en grundlig utvärdering av mina värden, så gjorde det privat istället för att gå till min nya husläkare. Dyrare ja, men jag känner att det är värt det.

När jag får provsvaren har jag nåt att utgå ifrån. Förhoppningsvis är det ju ingen fara med mig, men jag vill bara veta hur allt står till i kroppen. Sen cancer kom in i vår familj känner jag en extra oro över det såklart. Om jag kunde skulle jag scanna hela kroppen en gång per år. Jag fattar att man inte kan eller ska göra det, men jag vill liksom ha kontroll. Så mycket kontroll man kan på någonting.

IMG_1538

Valde en outfit i vårigaste laget… Men jag tänker att man får passa på innan det blir snö och minusgrader. Som jag visserligen längtar efter, jag älskar snö.

hissss

Selfie i hissen från provtagningen. Jackan är i fuskpäls, second hand från Gina Tricot. Jag trivs så bra i den!

IMG_1539

Älskar den här typen av bilder som jag har en miljon av. När man ska ta några selfies men trycker av innan man är beredd. Men jag tänker att det väl är såhär jag ser ut som mest om någon ser mig på stan. Med hörlurar och en podd i öronen. Just på denna bild lyssnar jag på Mordpodden.

IMG_1557

När jag hade lämnat blodprov slog jag mig ner inne på Konditoriet i Sturegallerian för att jobba och äta frukost. Jag har så många minnen därifrån. Jag, Jessica och Annika satt mycket där och jobbade förut. Det är en härlig stämning där inne.

Jag traskade upp till Kungsgatan när jag hade fått iväg de mest akuta mailen och hade möte med min gamla KBT-terapeut Sebastian. Som jag saknat honom! Han hjälpte mig på ett helt otroligt sätt när jag gick hos honom. Han är den första terapeuten där jag stannat kvar och fullföljt hela behandlingen. Jag har gått hos ett par olika innan, men det har inte känts bra. Eller så har det varit okej, men när vi kommit ner på djupet vill jag avbryta. Ganska klassiskt tror jag. Ingen vill ju må dåligt eller prata om riktigt jobbiga saker. Men Sebastian tog mig igenom de där tuffa timmarna och jag kom ut på andra sidan som en starkare version av mig själv.

Idag sågs vi i ett annat syfte, nämligen ett samarbete jag kommer göra nästa år. Det handlar om psykisk ohälsa, ett ämne jag verkligen brinner för. Så fort jag vet mer exakt var när och hur, berättar jag såklart mer. Men det här är en riktigt, riktigt bra grej som ni ska få ta del av.

 1. Spännande, Angelica och angeläget!💕

 2. Anne skriver:

  Är du inte redan utredd för trötthet och järnbristanemi? Då brukar man kontrollera om blodvärde och järnprover och se att värdena förbättrats, efter att du har ätit järntabletter i några månader?

  Problemet med att ta blodprover utan distinkta symtom är att det kan bli problematiskt om något prov, kanske helt utan klinisk relevans visar sig vara förhöjt. T. ex bukspottkörtelprov kan ibland vara förhöjt utan orsak. Men kan orsaka stor oro att man har bukspottkörtelcancer, som i stort sett är obotlig. Man får iallafall ha detta i åtanke när man kollar upp sig själv. Enda sättet att skydda sig själv i så stor utsträckning som möjligt (allt kan man ju inte kontrollera) är att försöka äta varierat, inte röka, inte sola, ingen eller liten mängd alkohol, gärna amma och försöka röra på sig!

   1. Anne skriver:

    Man får försöka hitta nån helt enkelt! 😁

   1. Maria skriver:

    Amning är skyddande mot tex bröstcancer varför det är bra i hälsosynpunkt för kvinnor att amma sina barn. Det är självklart det som avses

 3. Jag tycker också mest om såna bilder, naturliga och vanliga, normala bilder. Även om det är fint med de andra också men just blandningen är kanon.
  Hoppas det gick bra hos läkaren

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..