Vår familj utökas

Äntligen kan jag berätta en sak för er. Världens roligaste sak faktiskt! Det är nämligen så att vår familj växer. Från att vara fyra barn och två vuxna blir vi nu med valp! Som jag längtar efter vår älskling. När jag träffade hennes mamma och två vuxna hundkompisar blev jag kär. De var de gosigaste, finaste och mysigaste hundarna jag träffat. Jag blev helt rörd av hur de var mot oss. Alla valparna var såklart urgulliga, men det var de stora hundarna som berörde min själ. Speciellt det där. Med vissa hundar är det bara en hund av många andra. Men med andra känner man deras själ.

labradoodle_lagergren

Här är en vår hunds systrar. Vår lilla vovve sov när jag plockade fram min mobil. Vi var hos uppfödaren i nästan en och en halv timme. Så varma, kärleksfulla människor. Vi satt på golvet och gosade med hundarna, pratade och tiden bara försvann. 

IMG_1737

Fina, fina tass. <3 

labradoodle_
Här är vår älskling. Vi har bestämt namn nu, men jag håller lite på det. Jag efterlyste namn på instagram tidigare. Hon kommer att bli ganska stor, mamman är en labradoodle och pappan är en kungspudel. Mäktigt ju! Hon kommer till oss kring jul. Jag kunde faktiskt inte vara lyckligare. Och det känns som helt rätt tid. Vid julen är alla i familjen samlade och hemma. Det känns viktigt att hon vänjer sig vid barnen redan från start.

Jag kommer att berätta mer om henne, varför vi ville ha just en tik och just den här rasen. Nu blir det en stor kopp te, tända ljus och kvällsjobb. Det är lite kämpigt efter över 8 timmar på Skincity. Men jag kämpar på! Snart blir det lite julledigt.

 1. Hanna skriver:

  Hundar som är blandraser är väl oftare än avlade hundar friskare, just för att de är blandraser. Låter rimligt tycker jag att när en hund är avlad på blir det fler fel, som problem med andning och hjärtproblem. Det är väl mer upprörande att köpa hundraser som boxer, cavalier, mops osv som man vet ofta får dessa problem och dör tidigt. Fast jag skulle nog inte ifrågasätta det. Men tycker ändå det vore mer befogat.

  Tror förresten att labradodle klassar som en ras i andra länder.

  Roligt för er!

 2. Lena skriver:

  Håller med de som skriver det är helt o hållet en blandrashund. Man vet inget om hur valpen blir.
  Labradoodle är blandras som man får betala mellan 21-25 tusen. Helt sjukt för en blandras. Sedan varför man sedan avlar denna blandras med en pudel ?
  Jag är själv hundägare, skulle ALDRIG köpa blandras.

  1. Maria skriver:

   Kul med hund men jag skulle personligen heller aldrig köpa blandras eller blandras på redan blandras. Man har ingen aning om hur hunden blir, sjukdomar eller beteende.

 3. Anna skriver:

  Vadå ”den här rasen”? Det är ju en blandras mellan pudel och blandras?

  Missförstå mig inte, det är säkert en jättetrevlig hund! Det finns massor med exempel på seriöst avlade blandraser. Och jag utgår från att föräldrarna är mentalbeskrivna och hälsokollande för vad avelsdjur i respektive ras (labrador och pudel) ska kollas för.

  Men den här ”labradoodle”-hajpen är så otroligt sorglig. Inte för att det är blandraser i sig. Utan för att folk säljer hundar till fantasipriser utan att ha någon som helst koll på vad de avlar med. Precis som Collies under Lassie-eran eller Dalmatiner under Pongo-eran. Och nu ska man då komma undan lite ”billigare” genom att blanda lite mer men fortfarande kalla det ”labradoodle” för att kunna tjäna pengar. Hundarna blir i slutändan lidande. Så sorgligt 🙁

  1. Johanna skriver:

   Håller med. Det är ingen ras, det är en blandras.

   Men superkul med hund. Den ser jättefin ut. Jag längtar som en tok tills vi också kan skaffa hund. Så drömmigt!

  1. Anna skriver:

   Håller med om att det kanske inte bör beskrivas som en ras. Men varför blir hundarna lidande i slutändan? Förstår inte. Gällande priset är det väl alltid utbud och efterfrågan som gäller? Och visst när efterfrågan är för stor för sitt eget bästa så stressas avlingen fram. Men förutsätter att man kontrollerar uppfödaren oavsett renras eller blandras. Då bör väl inte hundarna bli lidande? Eller tänker jag fel?

   1. Anna skriver:

    Ja det var precis så jag menade i min jämförelse med Collie och Dalmatiner. Att hundarna blir lidande av att efterfrågan är för stor och aveln okontrollerad, inte att hundarna lider av att de är blandraser.

    För ett par år sen skulle allt blandas med chihuahua. Nu ska allt blandas med pudel. Allt som blandas med pudel blir jättebra och kan därmed säljas för dubbla priset.

 4. Linda skriver:

  Grattis!! Helt fantastiska hundar😍 och underbara familjemedlemmar – som de flesta hundar är. Villkorslös kärlek och lojalitet i sin finaste form 🐾❤️

 5. Men ååå jag smäller av!! Så söt man kan vara. Gud så härligt. Stort grattis. Jag älskar hundar, har alltid velat ha hund men jag har banne mig inte tid för det. Vi älskar dessutom att resa men med hund kan vi inte flaxa omkring. Men jag vill verkligen så gärna ha hund!!
  GRATTIS, vilken julklapp det där blir.
  Jag antar att med VI så menar du även barnen? Alltså vet barnen om det redan eller blir det överraskning?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..