Packade ner en bok…

… och tänkte ”mysigt, den kan jag ligga och läsa”. HAHAH. Det har jag inte hunnit. Jag tänkte också ”Jag tar med träningskläder, så kan jag träna”. Jag har en förmåga att se tiden som längre än vad den än. Jag tänker att jag ska hinna med så mycket mer än vad man gör.

Vi kom fram hit i fredags eftermiddag och åker hem idag, söndag eftermiddag. Vi har haft väldigt roliga aktivitet på schemat, men inte mycket tid för att ligga och vila på hotellrummet. Eller jobba. Jag ligger efter jobbmässigt, men det får jag ta igen i veckan. Nu har vi precis kommit hem från Tomteland här på Gotland. Så mysigt! Ska såklart visa er massa bilder härifrån. Både från hotellet Kokoloko och våra äventyr här på ön.

kokoloko_firsthotel_visby_lagergren

Trötta men glada i fredags eftermiddag uppe på takpoolen på Kokoloko. Igår släckte jag lampan  strax innan 22 och somnade som en stock. Utanför fönstret var det storm och regn, det bästa ljudet jag vill att somna till. Det är nåt visst att bo precis vid havet.

Nu är det bara 11 dagar kvar till Monkey flyttar hem till oss. Jag längtar så himla, himla mycket. Om någon har en bra lista på saker att köpa hem inför valpens ankomst får ni gärna tipsa. Så kan jag sammanställa en lista för er som också funderar på att köpa valp.

 1. Millan skriver:

  Tips ! Köp inte såna små ”pinnben” till valpen, vår grannes valp lyckades på något lustigt sätt få i sig hela benet på längden så blev veterinär där. Hellre större ben .
  Tyvärr är det vanligt att man köper just den sortens ben då många hundar gillar dem och ofta är inlindade i kyckling osv. Mina vuxna hundar äter dem gärna men kör oftast större eller runda ben även där av den anledningen.

  Det enda du behöver hemma innan egentligen är kanske en bädd, bajspåsar & mängder av kärlek. Brukar ofta få med en mängd mat, filt och leksak som luktar ”hemma” av uppfödaren. Lycka till så mysigt nu till julledigheten

  1. Millan skriver:

   P.s. just för att undvika tuggandet på allt har vi alltid haft fri tillgång till ben för våra när de varit valpar och visst någon barnleksak & toarulle har fått sig en omgång men inte värre och då har jag busiga hundar 🙂

 2. Sofia skriver:

  Heter hunden Monkey?

  Varför skriver du inte att resan är sponsrad? Flera bloggare som är på Gotland…

  1. Hej! Ja, hunden heter Monkey. Jag har märkt ut mina stories som samarbeten på instagram. Ett samlat inlägg om Kokoloko (hotellet) kommer och det är sponsrat.

 3. Zett skriver:

  Nedbrytningsbara bajspåsar, samt tips att kolla på tex. Facebook marketplace för saker till valpfoder i och med att de med största sannolikhet kommer att vägas ur eller bitas sönder 😅

  Vi hämtade hem vår labradoodle i slutet av september och trots att det stundtals är tufft så är han det bästa som finns!

 4. Gå till apoteket och köp hem ex. Prokolin, canikur. Valpar tuggar på allt möjligt och dåliga i magen blir dem väldigt lätt även pga miljöombyte. Satsa även på en kartong fortiflora(bra mag-tarmbakterier) och ge en påse om dagen på fodret första månaden. För att mota Olle i grind.
  Och en burk med sparris på burk ifall valpen skulle få i sig något olämpligt(tex någonting vasst) , givetvis efter du pratat med djurhälsopersonal.
  Anledningen till att ha det hemma är att man kan ge sig tusan på att det händer sent på kvällar, helger eller man har hundvakt.
  Bajspåsar förstås!
  Jag skulle vara försiktig med att ge massor av tuggben och godisar första tiden.
  Som jag skrivit ovan, dem äter på allt, och miljöombytet ger dem stressmage. Och då kan det bli helt galet med att ge massa gott.
  Och fortsätt med precis samma foder som valpen fått från uppfödaren gärna första månaden innan man funderar på att byta foder. Valpar är känsliga!
  Det är viktigt för hunden också att den får en sovplats som den får vara ”ifred”. Tänker på att barnen får lära sig att när hunden har lagt sig i sin säng, då ska den vara ifred.

  Det här är ett känsligt ämne, folk kommer komma med så mycket konstiga råd och idéer kring hundar och uppfostran.
  Lita på din magkänsla!

  Men en viktig grej att tänka på precis som med barn, konsekvent är superviktigt.
  Kanske prata ihop med sin sambo lite innan, vill vi att hunden ska få vara i sängen och soffan? Det kommer bli grusigt i sängen tex. Är vi båda okej med det..
  Önskar lycka till, det kommer gå galant!
  /jobbar som djursjukskötare

  1. maria skriver:

   Bra råd, ungefär vad jag själv tänkt skriva 🙂

   Maria i Skåne / hundägare sedan snart 30 år 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..