Juli, augusti och september – 2019

Jag vill fortsätta min sammanfattning av året 2019. Vi börjar där jag slutade, juli. Bonnies förlossning, Alices födelsedag och varma sommardagar nere i Torekov. Timmar som förändrade mitt liv för alltid.

218A5988-5631-4D5E-A8A3-7B723F916346

Jessica var höggravid och vi alla gick och väntade på att förlossningen skulle starta. Den 4 juli satte det igång och jag var först på plats till förlossningen. Jag stod i ösregnet utanför förlossningen vid Danderyds sjukhus. Ett av livets mest pirriga, förväntansfulla och lyckliga stunder. Jag var här och nu. Ibbe rullade in med Jessica i passagerarsätet och när hon kom ut såg jag att hon hade ont.

IMG_1626

Här stod hon. Min starka, modiga och fina tvillingsyster. Tog en värk, gick några steg, stannade upp och tog en värk till. Hon testade att gå mitt i en värk, för att se skillnaden. Det gjorde 100 resor ondare sa hon. 

IMG_4838 (kopia)
Väl inne på förlossningen blev vi så varmt välkomnade att vi alla tre (Jessica, Ibbe och jag) blev rörda. Ibbe roddade i musik och snacksbord och jag lämnade aldrig Jessicas sida. Kvinnan ni se på bilden är en av de mest fantastiska människor jag mött. Hon spred att sånt lugn och en harmoni. Här ringde pratade jag med mamma i mobilen samtidigt som Jessica sände live på sin instagram.

IMG_4836 (kopia)
En riktig mix av massa saker. Jag har aldrig frågat om Jessica önskat sig alla de här sakerna. Eller om Ibbe slet med sig allt de hade hemma. Daim, salta pinnar, linschips, nötter, kikat, knäckebröd, juice, cola zero, apelsinchoklad och ostbågar…

IMG_3864

Till världen kom den här älsklingen. Bonnie. En fantastisk själ. Jag kommer alltid ha ett speciellt band till den här tjejen. De där timmarna inne på förlossningen berörde mig in i själen. Och förändrade mitt liv. Där och då var det som om gud talade till mig. Högt och tydligt. ”Det är det här du ska göra. Det är det här du är född till”. Jag kände ett så starkt kall att jobba med gravida och födande kvinnor att jag direkt efter min semester tog ett möte med min chef och sa upp mig. Nu jobbar jag fortfarande extra på Skincity, men inte alls som förut.

IMG_2062

Jag och barnen hoppade på ett flyg och åkte ner till Torekov för en veckas semester.

IMG_0610

Vi solade, badade och hade mysigt, helt stora familjen.

IMG_2251

Jag läste min vän Johanna Schreibers bok. Väldigt bra! Hög igenkänning. Jag kände då att jag verkligen ska ta tag i mitt bokskrivande, men tiden har inte funnits. Eller jag har inte tagit mig tiden. Nu, 2020, kommer jag däremot att ha tid. Och det ska bli så spännande!

0121F085-C14C-4E52-AC68-2304F130F844

Älskade Alice fyllde 5 år och vi firade henne stort!

IMG_2565

Det blev några turer med Ibbes och Jessicas båt.

IMG_5672

I augusti fotades jag för Vigårda för månadens burgare i september. Jag gjorde en med halloumi och rostat lök. Sjukt god! Mina kläder fick jag från Lindex.

oascompany

Maria, CJ, Nicklas och jag åkte ner till Torekov och hade en rolig helg.

maybelline_alice_stenlof

Jag gick på några event, här på Trädgården för Maybelline. Magisk rosvägg!

IMG_5120

Jag och Nicklas gick på bröllop. Så mycket kärlek under den dagen!

IMG_4280

Jag och barnen tog en heldag ute på Drottningholms slott och stannade i Bromma på vägen hem och åt glass.

scarfo_gelato

Älskar de här två aporna så mycket.

68763228_185054669179326_8800083799591921904_n

Det blev september och de som ville kunde äta min burgare på Vigårda. Succé faktiskt!

IMG_5251

Jag var i stallet och gosade med en liten doodle-valp. Inte visste jag då att jag några månader senare skulle ha en egen.

IMG_7333

Läget för min älskade, fina släkting blev kritiskt och livet kändes skört. Jag gick med hög puls och sus i öronen dygnet runt. Ständig oro. Jävla, jävla cancer.

B2F330F0-F7CE-4FB1-B26D-0E94399FAE06

Men som livet är, så rullar det på. Det går vidare. Philip fyllde 4 år och vi hade poliskalas för honom ute hos Acko i Åkersberga. Jessica hade gjort en polisbil till Philip. Helt sjukt fin!

IMG_6983

Sen var det även dags för mig att fylla år. 34 år!

IMG_3148
September avslutades med kräftskiva hemma hos Jessica och Ibbe. En sista fest i deras gamla hus. En rolig kväll med många skratt och en hel del tårar. Ett avsked till Andy som skulle flytta till Barcelona. Gud vad jag saknar honom. När jag måste säga adjö, då stänger jag av. Jag klarar inte av att tänka på hur stor saknaden är, då går jag sönder.

lagergren_andy_H

Snart är han hemma igen, min älskade bästis. <3

 

 

 

 1. Anna skriver:

  Nej man får inte likes på livesändningar men det ger uppmärksamhet som ger kommentarer och likes på andra bilder och fler följare som sedan framöver ger klirr i kassan med bättre betalt för samarbeten mm. Så nog handlar det om pengar och uppmärksamhet tror jag. Att vilja ”dela med sig” är nog snarare för att få bekräftelse och framöver bättre betalt. Vad gör man inte för berömmelse och pengar?

 2. Cissi skriver:

  Så mysigt med en sammanfattning av året <3 Du uttrycker dig så bra & när du skrev om att du hittat ditt kall fick jag rysningar, längtar tills jag också
  Känner så starkt för något! Stor kram till dig

 3. Sofia skriver:

  Åh nej, orkar inte ytterligare en årssammanfattning. Det kan ju omöjligt vara intressant för någon annan än bloggarna själva. Snark…

 4. Anna skriver:

  Vad är poängen med att livesända sin förlossning på Instagram? Är Jessica så sugen på likes och kommentarer? Varför? Vad är syftet undrar jag ärligt?

  1. Maria skriver:

   Det undrar jag faktiskt också. Hade personligen aldrig velat att någon filmade min förlossning, det känns intimt och väldigt privat. Verkligen inte något jag hade sänt live.. Alla är vi visserligen olika men som sagt vad är syftet?

   1. Anna skriver:

    Vad är syftet med att ni följer Angelica eller Jessica alternativt halkar in här? På riktigt, jag undrar ärligt? Tycker att det kanske är bättre om man håller sig utanför sociala medier om man inte gillar det innehåll som delas eller tycker att det ska delas. Själv tycker jag att det är helt fantastiskt att det finns människor som delar med sig av högt och lågt och framförallt då det gäller förlossningar som många kvinnor kommer att gå igenom så att man kan få en nyanserad bild. Helt förståeligt att du inte vill visa, jag respekterar det. Gör din grej!

    Internet är oändligt, häng någon annanstans så sprider vi kärlek istället ❤️

    1. Sandra skriver:

     Så kritiska frågor är hat?

     1. Anna skriver:

      Och vart skrev jag något om hat? (Anna som skrev andra kommentaren).

      Förstår bara inte syftet med att skriva ”är Jessica så sugen på likes”. Förstår heller inte varför man behöver vara kritisk om saker som inte påverkar någon annan negativt när man bara kan scrolla vidare.

      1. Anna skriver:

       Det finns inget hat i min kommentar. En ärlig och enkelt ställd fråga. Jag undrar varför man ska dela sin förlossning. Vad ger det Jessica som person och vad ger det andra personer att titta på det? Det är ju inte så att den enes förlossning är den andres lik. Bättre att vända sig till läkarvetenskapen för att få stöttning inför sin egen förlossning. Så jag undrar vad syftet är, men verkar inte som att man får något svar när man råkar ifrågasätta något och inte bara kommer med hejarop.

  1. Man får inga likes på en livesändning;) Hon gjorde nog det för att dela med sig av sin upplevelse. Men bättre att hon svarar själv 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..