ANNONS

Fördelar och nackdelar med hund

/

Att bara få andas in hennes doft gör mig lugn. Och lycklig! Hon är verkligen 100% ren och skär kärlek. Hjärtat växte den här gången också, även om Monkey är en hund och ingen bebis. Men jag älskar henne så mycket. Nu har hon snart bott hos oss i tre veckor och hon känns så självklar. Jag tänkte lista några fördelar och några nackdelar med hund, för er som undrat. 

vinterrosenslabradoodle_monkey

Vi börjar med nackdelarna (enligt mig) vilket inte är så många.

Sömnbrist
Med en valp blir det som att ha bebis igen, det var jag beredd på. Och egentligen är jag inte tröttare nu än innan. Jag tror att det är för att all kärlek hon ger väger upp den enorma tröttheten.

Du blir låst 
Jag vet att många sa det innan, att skaffar du hund, ja då blir du låst. Och så är det ju. Nu är tanken att Monkey ska vara med mig överallt, men hon får ju faktiskt inte följa med överallt. De där spontana besöken på restaurang följt av bio finns ju inte på kartan just nu. Däremot har vi ett stort nätverk av fina människor som gärna är hundvakter framåt. Så jag ser egentligen ingen nackdel med det, jag har valt att bli låst.

Fullt fokus
Precis som med ett spädbarn behöver Monkey fullt fokus. Det kan göra att jag blir trött. Jag måste hela tiden se vad hon stoppar i sin lilla mun. Jag vet att detta bara är en fas och att den kommer gå över.

labradoodle_vinterrosens
Fördelarna är fler…

Frisk luft och motion 
En av de absolut bästa sakerna med Monkey är att jag kommer ut och får både motion och frisk luft flera gången om dagen. Även på natten, hehe. Jag älskar att vara ute i naturen och ser fram emot långpromenader och joggingturer med apan.

Kärlek 
Att få ge kärlek till ett djur och få kärlek tillbaka är bland det finaste som finns. Kärleken till Monkey är så kravlös och fin.

Barnen lär sig omvårdnad och hänsyn 
Jag har alltid vetat att mina barn ska få en hund, men jag har inte vetat när det skulle passa. Planen var egentligen att en hund skulle flytta till oss senare, men Monkey fick komma till oss nu. Jag tycker att det är bra att de vid ung ålder får lära sig omvårdnad och hänsyn.

Man blir gladare
När man tittar in i en hunds ögon utsöndras kroppens måbra-hormon oxytocin. Ljuvligt!

En god lyssnare 
Det finns ingen som lyssnar så bra som en hund. Även om man inte får svar är det skönt att prata ut med en bästa vän.

Kan du komma på fler fördelar eller nackdelar? Kommentera gärna!

2
51

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00