Bonusfamiljen, är det som i serien?

Jag fick frågan hur det är att leva i en bonusfamilj. Om det är som i tv-serien Bonusfamiljen. Och jag skulle säga ja och nej. På ett sätt ja, vi har barn med varsitt ex. Nicklas relation med hans barns mamma är kanon. Hon är underbar! Min relation med mig ex är också bra, vi kan kommunicera om saker som handlar om barnen. Det som är viktigt på riktigt. Jag har aldrig sett mig själv som extramamma till Nicklas barn. Han ser inte heller sig själv som extrapappa till Alice och Philip.

IMG_9273

Däremot vill jag vara en person som hans barn kan prata med. Någon som de kan ha roligt med. Skratta, spela spel, läsa läxor, baka, laga mat med. Men utan att jag uppfostrar eller säger till. Visst kan det behövas att jag ber hans barn vara lite tysta när jag ska natta Alice och Philip. Men jag har aldrig varit arg eller ens irriterad på hans barn. Skönt!

Img 8950

Jag skulle säga att bonusfamiljen fungerar väldigt bra för oss. Vi har barn varannan vecka, Alice och Philip kommer på torsdagar och Nicklas barn kommer på fredagar. Då får mina barn en kväll med bara oss två vuxna. Och sen när Alice och Philip har åkt till sin pappa, ja då får Nicklas barn tid med bara oss. Vi gör saker tillsammans, hela stora familjen, men jag skriver inte alltid om det här. Jag har valt att lämna hans barn utanför bloggen, av flera olika anledningar. Mest att Nicklas eller barnens mamma aldrig någonsin valt ett liv i sociala medier.

 1. Sara skriver:

  Vart är din vita stickade polotröja ifrån? Så fin 😍

 2. Malin skriver:

  Lever inte i en bonusfamilj utan är gift med två barn. Måste bara säga att jag tkr de låter lite hårt att inte vara en extramamma eller extrapappa åt varandras barn. Utan bara vill vara en kompis utan att behöva uppfostra eller säga till. Jag får ju säga till barn som kommer hem o leker med mina barn om de beter sig illa eller gör något som inte är okej hemma hos oss. Att fostra i rätt dos på andras barn är väl bara bra? Men att självklart är det den ”riktiga” förälderns största ansvar. Om du är helt slut en dag o barnen bara bråkar med varandra och du sagt till en miljon ggr vill du då inte att Niklas går in och säger åt dem? Eller ligger han bara kvar i soffan och ignorerar då? Frågan av intresse och för att lära mig inte för att pekpinnar så läs gärna min kommentar med kärlek. Kram ♥️

 3. Anna skriver:

  Kan du inte besvara min kommentar på ditt tidigare inlägg? Hur prissätter du samarbeten/reklam?

  Varför är ni bloggare så envisa med att påpeka att ni inte tjänar mer pengar ju fler som läser? Kanske inte just för själva läsandet men ju fler som ”läser” och klickar in på din blogg/insta gör ju att din statistik blir bättre? Och den ligger väl till stor grund för hur mycket du kan ta betalt för ett samarbete/reklam med ett företag? Vilket är din inkomstkälla delvis. Vad är det som är så farligt med att stå för det? Antalet läsare/instabesök påverkar din statistik som du använder när du förhandlar pris på ett samarbete? Eller har jag helt fel? Vad i så fall ligger till grund för priset du kan ta på ett samarbete? Tror ju knappast att alla influensers får lika betalt för samarbete med alla företag.

 4. Lever också i bonusfamilj och här var det lite kämpigt i början men nu tycker jag att vi landat i det väldigt bra och jag älskar bonusbarnet så mycket. Ger mycket glädje.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..