Mammaveckan är slut

Nu är mammaveckan slut… Kommer jag någonsin vänja mig vid dessa byten? Jag tror inte det. Jag vill inte det. Jag vill aldrig behöva vänja mig att vara utan de jag älskar mest. Det gör mindre ont nu än det gjorde 2017, men det är fortfarande vidrigt att säga hej då. I morse lämnade jag barnen vid halv nio istället för strax innan 8. Bara för att få lite, lite mera tid tillsammans. Ibland vill jag bara kunna trycka på paus och stanna där.

Igår sa jag till Alice att hon har världens gulligaste röst. Att jag vill stoppa ner hennes röst i en burk och plocka fram när hon inte är där. Då skrattade hon och sa ”Men mamma, ska du stoppa ner hela min mun då i den asken?”. Hon är så härlig att prata med och igår ville jag aldrig att kvällen skulle ta slut. Hon är i en fas där hon är ganska dramatisk. Min fas var ingen fas, jag stannade liksom där. Dramatisk. Får Alice ett litet sår är det en katastrof. Och hon känner väldigt mycket. Så lik mig på många sätt.

IMG_0676

Min älskade gullis! Tänk att hon börjar förskoleklass i höst. Det känns som nyss hon var nyfödd och låg på mitt bröst och sov. Nu är hon 5 1/2 och så klok. Hon har samma extrema luktsinne som jag har och känner även hon doften av en nyckelpigas kiss. Har du som läser också bra luktsinne? Det är både härligt och jobbigt tycker jag…

  1. Molly skriver:

    Min dotter har precis som du ett extremt känsligt luktsinne. Hon är också väldigt dramatiskt och känslig, jag tror att hon är sk. HSP. Hon har lätt för att oroa sig, att bli nedstämd och ledsen för saker som vi andra inte tänker så mkt på osv. En liten känslig själ helt enkelt.

  2. fanny s skriver:

    Jag har jättedåligt luktsinne 😆 Folk undrar vad det är som stinker och jag står som ett frågetecken. Har fått känslig hörsel istället!

  3. P skriver:

    Jag har extremt känsligt luktsinne vilket har börjat bli en begränsning i mitt liv då jag fått svårt för att åka kollektivt. Jag klarar inte av folks andedräkter och just på bussar och spårvagnar/tunnelbana sitter man så tätt och det räcker att någon bara öppnar munnen så klöks jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..