Glass, strössel och tårar

Igår var en känslomässig dag på flera plan. Jag har ett förflutet med en trasslig ekonomi. Jag har pratat om det i Tvillingpodden, om tiden då jag tog sms-lån och levde på kreditkort. Då när jag var kring 20 år var ångesten över detta total. Jag hade svårt att sova på nätterna, jag fick mer och mer skulder. Vänner pratade om ”idioterna” som var med i Lyxfällan, men ingen visste hur illa det var för mig. Den där tiden har satt djupa spår i mig. Nu har jag en bra inkomst och vet att jag klarar mig själv om jag måste. Men fortfarande får jag ångest varje månad när räkningarna ska betalas. Det är som att det sitter kvar i hela kroppen.

En gammal bild från ett event som Frida Fahrman höll i. 

Tack och lov fick jag hjälp av familj så jag tog mig ur den onda spiralen. Idag är jag helt skuldfri, har inga kreditkort och lever inte över mina tillgångar. Jag har ett sparkonto! Det önskar jag att jag hade kunnat säga till Angelica 22 år. ”Du kommer klara av detta, det kommer lösa sig! Du kommer till och med ha ett SPARKONTO!”. Det fanns inte på kartan där och då.

Jag vill lära mina barn att det är okej att göra fel. Att det är viktigt att prata om allt, inte gå och bära saker inom sig, då går man sönder tillslut. Allt går att lösa, även om det inte känns så där och då.

Philip och Elsa, älskade älsklingar. Måtte ni alltid komma till mig eller Jessica när någonting känns fel.

IMG_6225

Igår satt jag med vinstskatten för huset jag sålde. Siffror ger som jag skrev mig sjuk ångest. Så jag lättade upp kvällen med glass och strössel. Hur kan nåt så enkelt vara så gott?

 

 

  1. Jag känner igen mig så mycket i det du skriver. Hade också en period med extremt trasslig ekonomi och även om den är över sedan många år så hatar jag allt som har med räkningar, huslån och likande att göra. konstigt att det kan sitta i så länge.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..