ANNONS

Akut in till veterinären

/

Vissa dagar blir inte alls som man planerar. Jag skulle ha möte med min gamla terapeut Sebastian, men Monkey var tvungen att åka in till veterinären. Jag är en sån som alltid lyssnar på magkänslan, oavsett vad andra säger. Monkey har fått ett bett av en valpkompis och såret har blivit infekterat och svullet. Natten till igår var jag uppe med lilla apan mitt i natten, hon var riktigt dålig i magen. Igår på morgonen verkade hon slö och ville inte äta. Det är inte likt henne. Hon äter allt, alltid. Så jag ringde videosamtal till Firstvet. Jag använder ju alltid den typen av tjänster när jag själv är sjuk, eller barnen. Men att det även fanns till djur visste jag inte. Helt sjukt smidigt!

IMG_7462

Veterinären jag pratade med rekommendera mig att åka in med Monkey på en gång. Så vi hoppade in i bilen och åkte till Danderyd. Där fick vi komma in på en infektionsavdelning på en gång. Såret såg okej ut men behövde tvättas riktigt noga. Jag har tvättat så gott jag kunnat, men det har inte varit helt lätt. Eftersom hon haft diarré undersökte veterinären hennes mage och då försökte hon bita den stackars veterinären. Hon hade med andra ord väldigt ont i magen. De var tvungna att ge Monkey lugnande för att kunna göra rent såret ordentligt. Sen fick hon dropp. Det var hemskt att se sin lilla älskling halvt nedsövd.

IMG_7467

Jag fick flashbacks till när vi tog beslutet att låta vår yorkshireterrier Mimmi somna in. Värsta dagen i mitt liv. Då alltså, inte igår. Det var absolut tufft igår att se Monkey dålig, men personalen var fantastisk. De informerade så bra och gjorde inga provtagningar i onödan.

IMG_7471

Jag fick bära ut henne till bilen, hon var alldeles stilla och så tung. Idag mår hon mycket bättre. Vi var dock ute i natt igen… Så jag är rätt trött. Men hon har ätit sina små portioner av specialkost med god aptit. Det gör mig lugn.

2
52

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00