ANNONS

Recept koreanska pannkakor

/

Jag var hemma hos Ida för ett par veckor sen och då bjöd hon på koreanska pannkakor. East är min absoluta favoritrestaurang i Stockholm och jag äter alltid de här pannkakorna när jag är där. Nu kan jag äntligen göra liknande hemma. Här kommer recept som Ida hittade på den här bloggen och som jag även testade att göra i helgen. DRÖMGOTT!

img_3545.jpg

Koreanska pannkakor till 5-8 personer
Du behöver:
3 ägg
1,5 dl vatten
4,5 dl mjöl
1,5 dl mjölk
1,5 tsk salt
2 stora morötter
1 stor zuccini
Rapsolja att steka i

Tillbehör:
Körsbärstomater, gurka, ärtskott och sesamfrön.

Gör såhär: Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, vatten och salt i en bunke. Riv morötterna och zuccinin (med stora delen på rivjärnet) och häll ner i pannkakssmeten. Ha i en skvätt rapsolja i stekpannan och stek sen på ganska hög värme. Lättast är att göra en pannkaka i taget, de ska vara cirka en halv centimeter tjocka och i storlek är de mitt emellan en vanliga pannkaka och en plätt. Stek tills de får yta och de får inte vara degiga i mitten. Lägg på en tallrik och låt svalna innan du delar upp pannkakan i tårtbitar. Tips! Garnera med klyftor av körsbärstomater, strimlor av gurka och massa ärtskott. Det är även gott och strössla på lite sesamfrön på pannkakorna.

Världens godaste sås
Du behöver:
2-3 dl Japansk soya
2-3 msk Fisksås
En liten skvätt sesamolja (Obs! Ta ej för mycket)
En nypa socker
En nypa salt
En halv påse saltade jordnötter
1-2 röda chili
1-2 lime
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
Färsk koriander

Gör såhär: Blanda soya, fisksås, sesamolja, salt och socker i en skål. Finhacka en halv gul lök. Finhacka 1-2 chili (beroende på hur stark du vill ha såsen) och pressa ner 1 klyfta vitlök. Pressa även ner 1-2 lime. Hacka jordnötterna och koriandern och blanda runt. Servera i varsin liten skål.

/Angelica

12
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00