HÄLSOJULKALENDERN lucka 5

Hej!

Idag, lördag, öppnar vi lucka 5 och där hittar vi min fina författarkollega Åsa Söderbergs bok Hälsokoden!

Jag tävlar ut 3 exemplar av denna härliga bok.

I Åsa Söderbergs nya kokbok ligger fokus på naturlig och näringsrik mat, med de bästa råvarorna. Här finns recept för alla tillfällen, från snabb vardagsmat med få ingredienser, till riktiga festmåltider.

Det ska vara enkelt att laga bra mat från grunden. Här får du läckra recept och massor av tips som förenklar din vardag. Alla recept är fria från gluten, socker och mjölkprodukter, något som fler och fler väljer att avstå från. Och allt passar för hela familjen. Riktigt bra mat, helt enkelt.

Efterord av Göran Burenhult, professor emeritus i arkeologi och författare till Maten, evolutionen och hjärnan.”

Svara i kommentarsfältet hur du tänker kring ekologisk mat? Ange namn och mailadress i kommentarsfältet.

Vinnarna utses klockan 20.00.

Kram Annika

 

 1. jessica skriver:

  VI har ätit ekologiskt de senaste 5-6 åren. För mig är det en investering framför allt för barnen men även för oss vuxna så klart. Känner att det är viktigt. Maten känns både renare och smakar mera. Jag satsar på ekologiskt i första hand, fina lampor får komma i andra.

 2. Ekologisk mat känns mycket renare och innehåller mer näring. Bra att utbudet är större nu, men hoppas på ännu mer ju fler som handlar.

 3. Jag blir bättre och bättre hela tiden för att handla ekologiskt. Ju mer jag lär mig desto lättare går det att tänka rätt i affären. Men jag tycker att lokalproducerat är minst lika viktigt, av flera anledningar. Vill gynna de små företagarna och hålla landskapen öppna och minska på transporterna. Av samma anledning jagar jag älg och köper hela djur av lokala producenter av lamm och ren.
  Men den kost som lyfts fram här är ny för mig och jag är jätte nyfiken att lära mer. Så jag hoppas på vinst så klart! :)

 4. Sofie skriver:

  Sträva efter att göra så gott vi kan.
  Välja eko när möjligheten finns, välja närproducerat, säsongsbetonat, mycket vegetariskt samt att sopsortera och välja förnyelsebara energikällor.

 5. Anna S skriver:

  Försöker köpa så mycket som möjligt ekologiskt. Vi har två barn (5år och 6 mån) som vi vill ge en bra start i livet med bra mat.
  Anna Strömberg anna13682@hotmail.com

Comments are closed.

LOADING..