Kroppshetsen i Svenska Hollywoodfruar

För ett tag sedan kunde vi se den Svenska Hollywoodfrun och den nyblivna mamman Elena Belle prata missnöjt över hur graviditeten har förstört hennes kropp. Hon vill både bli smalare och mer tonad, men framför allt så ska hennes ”fula kejsarsnittsärr” bort: ”Jag vill fixa mitt kejsarsnittsärr som är så fult. Ärret ser ut så här, inte så fint, jag måste göra det snyggare”. 

elena belle

elena belle kejsarsnitt

Jo, Elena får göra vad hon vill, det är hennes kropp. Men när man medverkar i en så pass stor show som ”Svenska Hollywoodfruar”, som ses även av barn och ungdomar, så tycker jag ändå att man har ett ansvar att vara en schyst förebild och inte bidra till ett osunt kroppshets. Ett litet kejsarsnitt är ju egentligen det minsta man kan bekymra sig om efter en graviditet!

Men det som gör mig som mest ledsen med att Elena inte står ut med sitt ärr är hur hon pratar framför sitt eget barn om saken:

Svenska hollywoodfruar

Eh, ska barnet blejmas?!

Hur som helst så har jag alltid blivit underhållen av ”Svenska Hollywoodfruar”, men nu tappade jag sugen (också pga allt jäkla tjat om vilka som gått ner i vikt och är ”sååå snygga”) HELT.

Och jag kommer aldrig att låta min dotter eller bonusdotter se ett avsnitt av serien så länge TV3 (som borde ta ett större ansvar) låter deltagarna bidra till kroppshets.

  1. Em skriver:

    Ärr är som alla vet rätt coolt, särskilt de efter en förlossning. De ärren skall visas upp stolt och skrytas över. Coolt när Christina Schollin städade männen i Skavlan om att hon upplevt stor smärta ”Jag har fått 4 barn”. Då så männen förlåt, de insåg sin litenhet.

  2. Em skriver:

    Tv har också ett ansvar, dr hade kunnat strunta i att ta med det klippet.

  3. Ewa skriver:

    Jag vet inte vilka regler det finns om vad som får eller inte får sägas i programmet, finns det inga regler så är det fruarna som är ansvariga. Att vilja tighta till kroppen skulle säkert ha klippts bort om det inte är OK. Men att skylla på dottern att magen är ”förstörd” är helt sjukt. Programmet är inte menat för unga flickor, tycker jag, som inte tittar, så min uppfattning är utifrån vad du har skrivit.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..