Jag har slutat snarka

Ikväll ska jag till Karolinska Sjukhuset i Huddinge för att sova under bevakning en natt. Det har gått fyra månader sedan jag genomgick en omfattande halsoperation. Ingreppet hade två syften:

1. Avlägsna halsmandlarna pga drabbades av halsfluss ungefär fyra gånger om året.
2. Plastikoperation i gommen pga att led av grav sömnapné.

Jag mår mycket bättre efter ingreppet. Har slutat snarka men kan framför allt andas i sovande tillstånd numera. Är mycket piggare och känner mig utsövd när jag vaknar.

IMG_20190924_161239
Selle min älskling var hos mig på uppvaket. 
IMG_20190924_210925
Mådde som en påse skit. Smärtan efter ingreppet är på riktigt det värsta jag upplevt i hela mitt liv. Föder hellre tre barn på raken än att göra om det där igen. Det är tur att smärta är något övergående. Med tiden svalnar minnet av det som gör ont.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Katarsis – tragedin renar oss

IMG_20190813_214635-ANIMATION

Vaknar tidig morgon. Klockan har inte ens slagit fem. Pratade med Elaine Eksvärd sent igår kväll och läser ett sms hon skickade efter att jag hade hunnit somna. Hon uppmanar mig att blocka en person på min instagram, att jag för min egen skull ska sätta gränser, samt att jag inte ska tycka synd om en medberoende människa till en pedofil.

Igår kväll, fick jag ett antal meddelanden skickande till mig på min instagram. Meddelandena kom från min avlidna förövares partner. Hon skrev att hon mådde dåligt, att han hade varit sjuk sista åren och lidit av det jag beskyllt honom för. Att hon minsann inte tror på mina anklagelser, att han aldrig erkänt samt att hennes syskonbarn spenderat mycket tid och även bott hos dem utan att ha blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Elaine har rätt. Jag borde blocka. Käftsmällen från igår känns fortfarande. Som överlevare till en pedofil kan jag meddela att käftsmällen känns lika fysiskt i kroppen som minnet av hur det kändes i kroppen när han notoriskt förgrep sig på mig under ett antal år i min barndom.

Imorgon fyller jag 39 år. I slutet av månaden skulle han fyllt 70. Han dog i höstas. För trettio år sedan var han 39 år, lika gammal som jag är nu. Jag är lika gammal nu som han var då, när han utsatte mig för övergrepp. Tanken är obehaglig, men mina döttrar är i samma ålder som jag var när jag blev utsatt.

Aristoteles talade om katarsis och att tragedin renar oss. Jag kan inte annat än att hålla med. Ett gäng tragedier har avlöst varandra under mitt relativt korta liv, men jag lever och är vid gott mod. Jag tror på rening och att gå vidare. Att se livet som faser, inget varar för evigt, efter regn kommer solsken.

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Bestiga berg eller rulla hela vägen hem

IMG_20191228_085625

När jag var i Los Angeles jullovet brukade jag skejta längs strandpromenaden om mornarna. Tidsskillnaden är nio timmar och jag hinner sällan få till min jetlag innan det är dags att resa hem igen. Om det beror på att jag hellre ligger vaken om nätterna och pratar snusk med min man eller om jag helt enkelt har svårt att somna om när jag vaknar låter jag ha osagt.

Den sista morgonskejten innan jag skulle åka tillbaka hem till Sverige tog jag en selfie. I samma ögonblick bestämde jag mig för att sätta upp ett mål. Nästa gång jag är tillbaka i Los Angeles ska jag vara så pass bra på att åka rullskridskor att jag inte behöver ta av mig skejtsen och gå barfota sista biten hem. Fram till korsningen vid stora vägen kan jag skejta utan problem, men att ta sig över den stora vägen vid övergångsstället och sedan ta sig ner för den ganska branta nedförsbacken är läskigt. Jag har ramlat och skadat mig illa genom åren och är rädd för nedförsbackar. Men, till nästa gång. Då jäklar. Då ska jag vara så pass skillad och orädd att jag klarar av att rulla hela vägen hem utan att ta av skejtsen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..