ANNONS

Såhär lyckas du med falukorven

Onsdagar är en typiskt bra dag för en gourmeträtt som falukorv. Innerstadsfalukorven smakar mer ”hipster” och mindre ”orten”. Vill du vara extra exotisk? Passa på att köp din falukorv om du är på genomresa i landet. Tips! Är du lagd åt grötig falukorv? Köp din falukorv i landets södra delar. Allt bortom 08-området klassas som bonnfalukorv. Själv köpte jag dagens delikata läckerbit inne på Ringen vid Skanstull.

Klarar falukorven bysthållartestet? Om inte, byt fabrikat. Det sägs att de ekologiska passar bäst men den informationen strider mot mina empiriska studier.

Avlägsna korvskinnet med försiktighet. Sjung gärna en sång för att lugna nerverna.

Skiva falukorven i hyfsat liknade tjocklek. Gärna tunna, då ökar chansen att de blir knapriga.

Stek på lagom temperatur i en rejäl klick smör.

Vänd på korvskivorna för att få stekyta på bägge sidor.

Servera med snabbmakaroner och ketchup.

Ät. Kom ihåg att tugga maten ordentligt. Bon appetit!

0
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00